Blivande fikafavorit? Hursomhelst väldans god och lättbakad. Receptet kommer lite längre ner!
Förvisso är Julen över och saffran är ju en krydda man förknippar med just Julen, men jag tycker att man kan få avnjuta denna kaka även i Januari!
Detta recept sprang jag på här! Mycket trevlig blogg när bloggerskan delar med sig av härliga recept, vilket hon gör rätt så ofta!
Orkar ni inte klicka er vidare kommer receptet här:
200g vit choklad
200g smör
0,5 g saffran (1 påse)
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. Smält smöreti en kastrull, Skär chokladen i mindre bitar och lägg i det smälta smöret och rör tills chokladen smält. Tillsätt sedan saffran.
Blanda mjöl och socker och tillsätt i smör- och chokladblandningen. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en smidig smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna, täck med folie och ställ in den i kylen. Servera kakan dagen därpå med lättvispad grädde!
Gott, gott, gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar