söndag 29 december 2013

JULEN 2013


Trots att vi är närmare nyårsafton än Jul så kommer här lite bilder från vårt Julfirande. Julafton tillbringade vi hos svärföräldrarna och tillika barnens farföräldrar. Vi började med en julbrunch med allt som hör till, sedan kom "tomten" med sin säck fylld med klappar. Många trevliga paket. Själv blev man ett kamerastativ rikare.Goda mat och fika i mängder. Äggost är ett måste på Julafton, tycker jag!

Annandagen spenderades hos mina föräldrar, tillika barnens morföräldrar. Även här en massa god mat, fika och äggost och tomten hittade visst hit ochså! 
 I ett av klapparna till mig doldes Leilas nyaste bok "Welcome home".


Ett stort tack till våra underbara föräldrar, svärföräldrar, svågrar, svägerska och syskon, för att vi haft en så mysig Jul tillsammans med er.
Ni är bäst!

KRAM3 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Mysiga bilder från julen!

Äggost hör jag om här och där fast är nog väldigt bohusländskt (?) Jag äter det inte till jul. Däremot brunkål :) Det är skånskt. Och ris a la malta med saftsås, fast den har jag själv skippat hemma hos oss.

Ha en fin kväll.

Nazima sa...

Tack snälla!
Japp, det stämmer äggost är ett bohusländskt påfund, väldigt vanligt på Orust, Tjörn och längre upp längs Bohuskusten.
Dock serverade de äggost på ett julbord i Göteborg jag var på för några årsedan så det verkar ha spridit sig.
Vet en del bohusläningar som gärna äter äggost ihop med sill, men det har jag aldrig förstått. För mig är äggost en dessert som ska serveras med sylt, helst björnbärssylt :-)
Brunkål har jag aldrig smakat, kanske något för nästa års julbord?! Ris a´la malta har vi ochså alltid, och svärisarna bjöd på det i år även om jag bara orkade äggost till dessert.
Ha en fin kväll du med!

ExPIAtriate sa...

Aggost har jag aldrig smakat pa och nagot vi inte har pa vart julbord (och da ligger Kinna inte langt fran Bohuslan). Daremot rodkal och brunkal ar obligatoriskt! Paminner aggost om den gotlandska ostkakan??
God fortsattning onskar jag dig och din familj!
Kram!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails