onsdag 30 september 2009

"Fuskmiddag" och restaurangtips emottages tacksamt!


Idag "fuskade" jag lite med matlagningen och värmde en tetra av ovanstående sort.
Tyckte det var lite "tamt" med enbart soppan, så jag rörde ner lite tinade räkor och finhackad dill och voila! så snäppade sig denna soppan upp till "godkänd"-nivån.
Maken tyckte dock att den vart lite salt, men med räkorna blev det bra.
Dock kändes det för egen del lite "lathetsvarning" att köpa soppa på tetra när man säkerligen skulle kunna koka ihop något liknande själv på fiskbuljong, grädde, hummerfond, vitt vin och.....där tog min fantasi slut.
Har ni några goda recept på fisk/skaldjurssoppor liggande hemma i gömmorna? isåfall får ni mer än gärna dela med er!
Hursomhelst imorgon blir det "riktig" hemlagad mat till middag och så även på fredag, då vi ska ha vårt obligatoriska fredagsmys...Åh, vad jag längtar till fredag!
Till helgen blir det en sväng in till "stora staden", ska till optikern och sedan är jag lite sugen på ett par nya höstkängor/stövlar och en ny höstjacka eller kappa. Får se om det blir något shoppat.
Eftersom vi ska åka hela familjen och kommer att äta lunch ute så efterlyser jag tips på trevliga, barnvänliga restauranger, som har:
1. barnstolar, och plats för barnvagnar.
2. INTE är McDonalds, MAX, eller ens PizzaHut, då vi oftast hamnar på den sistnämnda när vi äter lunch i stan med barnen.
3. och sist men inte minst har rimliga priser.
Så kom igen! tipsa mig om ERT bästa lunchhak inne i centrala Göteborg som motsvarar ovanstående "krav"....

måndag 28 september 2009

Nybliven 3-åring i familjen

Alida 3 år 090928
Idag har vår lilla tösabit fyllt hela 3 år.
Detta har vi firat i helgen med kalasande och idel presentöppningar.
Igår kom hennes far-och morföräldrar,och nästan alla farbröderna samt "faster" Malin och moster Gita, samt gamlafarmor Greta.
Vi bjöd på grillade smörgåsar, cupcakes, bullar och sist men inte minst en gräddtårta med marsipan, allt enligt födelsedagsbarnets önskemål.


Paketöppning på morgonen....











Kalas; blåsa ut tre ljus på tårtan, testa presenterna med lite assistans från "faster" Malin.....

Cupcakes

Till Alidas 3-årskalas i helgen bjöd vi på förutom varma smörgåsar, gräddtårta och vaniljsnäckor (hembakta), chokladcupcakes. Cupcakes är en kusin till muffinsen, och är toppade med en god glasyr"frosting".
"Chokladomaner" som vi är i vår familj kunde jag inte låta bli att baka cupcakes med chokladsmak.
I Leilas "A piece of cake" finns massor av trevliga cupcakesrecept.
Nu "fuskade" jag lite och gjorde vanliga,hrderliga chokladmuffins som jag glaserade med "frosting" ,receptet finns i ovan nämnda bok, men här kommer det om du skulle vilja testa!
CHOCOLATEFROSTING
60g smör
100g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 msk varmt kaffe
Rör smör, florsocker,vaniljsocker,philadelphiaost, kakao krämigt. Tillsätt kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och dekorera gärna med strössel eller blommor.

Fläskfilé med vitlökscantadou


I fredags fredagsmyste vi som vanligt med god mat. På menyn stod fläskfilégryta med vitlökscantadou med tagliatelle. För som vill testa så kommer här receptet:


FLÄSKFILÉGRYTA MED VITLÖKSCANTADOU CA.4 PORTIONER


400-500 g fläskfilé

5-8 färska champinjoner

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 burk cantadouost med vitlökssmak, funkar även med Cremé bonjour vitlöksost

1 burk cremé fraiche

soya

salt& peppar

ev. mjölk att späda med


Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, bryn dem i en stekpanna. När de fått färg lägg över dem i en gryta. Skala & hacka lök & vitlök, ansa och skiva champinjonerna, fräs upp detta snabbt i stekpannan så att löken blir precis gyllengul. Flytta över detta till grytan och tillsätt cantadouosten. Låt den smälta ner och tillsätt soya och cremé fraiche. Låt puttra ihop några minuter, blir såsen för stabbig ,tillsätt lite mjölk.

Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen och servera till, och glöm inte en stor fägglad sallad och nyriven parmesan till och ett glas rött om man nu tycker om det.

Vill man så går det att byta ut fläskfilén mot kycklingfilé, har testat och det var ochså mumma!!!!




torsdag 24 september 2009

En"vill ha just nu"-pryl

Är helt såld på Koziols kakfat som bl.a säljs hos Favoritsaker. Hade passat helt perfekt på köksbänken här hemma. Synd bara att den kostar en slant, får nog bli till att önska sig i julklapp....


Sconesbak och storhandling


Idag när vi kom hem efter att hämtat Alida på förskolan blev jag så vansinnigt sugen på scones, att jag föreslog för min lilla gulletjej att vi skulle baka det till mellanmål.
Till saken hörde även att jag hade inga idéer alls på vad vi skulle äta så det passade ju perfekt idag.
Sagt och gjort, sconesbak blev det och Alida rörde i degen för glatta livet och rullade en egen "sconesbulle", som blev mycket fin enligt hennes mamma.
Sedan dukade vi upp med apelsinmarmelad,smör, ost och nutella.
Egentligen får Alida bara äta det på mackan på helgerna, men idag gjorde vi ett liiitet undantag!
Vad brukar ni äta på era scones?

Nybakta scones som väntar på att landa i Alidas och Annas magar...


Senare på eftermiddagen mötte vi upp pappa Christian för att fixa storhandlingen inför helgens 3-årskalas. Kändes riktigt lyxigt att vara två; en som lade upp varorna och betalade och en som packade in i kassar.
Efteråt var vi alla så hungriga så vi slank in på "restaurang Gyllene Måsen" innan vi begav oss hemåt.
Nu sover båda skrottarna och jag ska ta en varm och skön dusch innan jag kryper till kojs.
Ha de gott, alla!

tisdag 22 september 2009

Två goda middagstips

Har ju inte hunnit att lägga in några recept här ännu så här kommer två tips på goda vardagsmiddagar:

Krämig pasta med choritzo och röd pesto 4 portioner

3-4 choritzokorvar

1 gul lök
1 vitlökslyfta

2 dl. creme fraiche av valfri fetthalt

1 dl matlagningsgrädde

1 msk röd pesto

paprikapulver

pastapennor (8dl okokta)

Smör/margarin att steka i

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Skala och hacka lök & vitlök. Fräs i en gryta och låt det ta lite färg. Skär choritzon i slantar och låt dem fräsa med, tillsätt den röda peston, cremefraichen och grädden. Låt koka upp och pudra över lite paprikapulver.
Häll av pastavattnet och skölj av penne i durkslaget och blanda sedan ner det i grytan,låt det koka ihop några minuter på svag värme.

Servera med en god, färgglad sallad till!




Kassler -och rislåda 4-6 portioner


6 portioner kokt ris

1/2 kg kassler

1 purjolök

3 dl matlagningsgrädde

2dl creme´fraiche av valfri fetthalt

1/2 chilisås

ca.200g riven ost


Koka riset enligt förpackningen. Skär under tiden kasslern i tärningar och hacka purjon. Fräs lite stekpannan. Blanda ihop en sås av creme fraiche, grädde och chilisås. Lägg det färdigkokta riset i en stor, smörjd ugnsform,rör ner purjon och kasslern och häll över såsen och strö över ost.

Gratinera ugn på 225 grader i ca. 15 minuter tills osten börjar få färg.

Servera med en stoor sallad för det blir ganska så mastigt!



söndag 20 september 2009

Lugn lördag (och söndag)

Om fredagen kan beskrivas som ösig med Liseberg och tillhörande Håkan Hellström-konsert så har resten av helgen gått i lugnets tecken.
På lördagen ägnade vi oss hemmafixande av lite blandad kompott, bl.a vedhuggning, och stortvätt( fick tvättat hela tre maskiner tvätt denna dag) och dessutom fick jag "invigt" den fina torkvindan som jag fick i födelsedagspresent av mina kära föräldrar.

En av mina "partygäster" på förra veckans Meandi-party hade med sig en påse med fallfrukt så det fick jag ochså tagit hand om, skalat och klyftat och sockrat för att sedan landa i frysen i väntan på att hamna i en äppelpaj -eller kaka!
På kvällen efter att barnen somnat landade vi soffan med en STOR skål med popcorn och Benjamin Buttons otroliga liv, för er som inte sett den, gå och hyr eller köp den, ni kommer inte bli besvikna!

Bild: www.cdon.com

På söndagen fortsatte slappandet, blev hastigt och lustigt hembjudna till "svärisarna" på middag, gott och trevligt som vanligt!





lördag 19 september 2009

Liseberg och Håkan Hellström

Alida med "storvinsten"

Igår fick vi en jättemysig eftermiddag/kväll på Liseberg. Som barn tyckte jag många åkattraktioner var lite småläskiga så man kan säga att jag tagit igen allt åkande nu i vuxen ålder. Dock undviker jag attraktioner som Hanghai, Balder, Spinnrock, m.fl
Tack och lov verkar Alida tillhöra den lite modigare sorten än vad jag var som barn, även om hon inte ville åka Rabalder ( f.d Nyckelpigan/Cirkusexpressen ).
Hon tjöt av glädje när vi åkte Små grodorna och Trummeliten och det är så underbart att få förmånen att få vara hennes mamma och få uppleva allt det här med henne och se henne så nöjd och glad att man bara blir varm inombords.
Sedan hände en annan kul grej ochså. Vi brukar ALDRIG och då menar jag verkligen aldrig vinna något vid lotterihjulen men igår satsade jag på Dajmhjulet och kammade hem en stor påse Dajm, mums!!!!
Senare efter en god middag på cafe´Taube och lite fler åk var det dax för den största anledningen till att vi var där, nämligen Håkan Hellström med stort H!!!!
Sicket drag det var, så hela Liseberg gungade! Roligast var att imorse när jag slog upp GP:n så hade spelningen fått hela FEM fyrar av GP och det var han allt väl värd, Håkan Hellström!



Fredagsmysmiddag

Det här låg på tallriken hemma hos oss förra fredagen, en stekt entrecote-skiva, med klyftpotatis samt Bearnaise & rödvinssås. Behöver jag säga att det var (enligt oss)en fredagsmysmiddag "deLuxe", såå gott. Är helt övertygad om att det hade varit gott med ett glas rött till men för egen(och dotterns) del blev det vanlig hederlig blandsaft.

torsdag 17 september 2009

Redan helg igen

Veckorna bara flyger iväg, känns det som. Redan fredag imorgon och vi kommer få TVÅ hela dagar att bara umgås och ha det gott hela familjen.
Den här helgen har vi inte så mycket planer mer än morgondagens Lisebergsbesök med tillhörande Håkan Hellström-konsert, så det känns riktigt "gött". Lite "lugnet före stormen" då nästkommande helg kommer att kantas av födelsedagsfirande.
Vår stora lilla tjej blir hela TRE år. Hjälp var har de tre åren tagit vägen? känns inte som det var så värst längesedan vi fick stifta bekantskap med Mölndals förlossning & BB....
När jag sitter och skriver det här är det torsdag kväll och vi sitter i soffan och slappar framför TV4:s"Kändisdjungeln"....På tal om det programmet, kryper det innanför skinnet på er med när ni tittar på det?

onsdag 16 september 2009

Håkan Hellström

Bild: .skrivkoll.se
fredag spelar Göteborgssonen himself kan Hellström på Lisebergs stora scen kl: २०:00 । För egen del är det närmast obligatorium att gå på den konserten. Sist jag var och såg Håkan var i april 2008 på hans första spelning på Scandinavium, sicket drag det var!!!!
Eftersom barnen får följa med ner så har jag lovat Alida några karusellåk ochså och det säger hon inte nej till!




tisdag 15 september 2009

Premiär för en "ny" blogg




Bloggat har jag ju gjort i över två års tid, men efter lång tid behöver man lite förrändringar, i mitt fall ändra lite pålayouten och annat i bloggen, men den förra bloggtjänsten jag använde var lite krånglig med det så nu har jag bytt, kommer dock ha kvar den gamla så att alla "läsare" hittar hit istället.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails