
Hursomhelst imorgon blir det "riktig" hemlagad mat till middag och så även på fredag, då vi ska ha vårt obligatoriska fredagsmys...Åh, vad jag längtar till fredag!
Kalas; blåsa ut tre ljus på tårtan, testa presenterna med lite assistans från "faster" Malin.....
Är helt såld på Koziols kakfat som bl.a säljs hos Favoritsaker. Hade passat helt perfekt på köksbänken här hemma. Synd bara att den kostar en slant, får nog bli till att önska sig i julklapp....
Nybakta scones som väntar på att landa i Alidas och Annas magar...
Kassler -och rislåda 4-6 portioner
6 portioner kokt ris
1/2 kg kassler
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2dl creme´fraiche av valfri fetthalt
1/2 chilisås
ca.200g riven ost
Koka riset enligt förpackningen. Skär under tiden kasslern i tärningar och hacka purjon. Fräs lite stekpannan. Blanda ihop en sås av creme fraiche, grädde och chilisås. Lägg det färdigkokta riset i en stor, smörjd ugnsform,rör ner purjon och kasslern och häll över såsen och strö över ost.
Gratinera ugn på 225 grader i ca. 15 minuter tills osten börjar få färg.
Servera med en stoor sallad för det blir ganska så mastigt!
Bild: www.cdon.com
På söndagen fortsatte slappandet, blev hastigt och lustigt hembjudna till "svärisarna" på middag, gott och trevligt som vanligt!
Bloggat har jag ju gjort i över två års tid, men efter lång tid behöver man lite förrändringar, i mitt fall ändra lite pålayouten och annat i bloggen, men den förra bloggtjänsten jag använde var lite krånglig med det så nu har jag bytt, kommer dock ha kvar den gamla så att alla "läsare" hittar hit istället.