tisdag 22 september 2009

Två goda middagstips

Har ju inte hunnit att lägga in några recept här ännu så här kommer två tips på goda vardagsmiddagar:

Krämig pasta med choritzo och röd pesto 4 portioner

3-4 choritzokorvar

1 gul lök
1 vitlökslyfta

2 dl. creme fraiche av valfri fetthalt

1 dl matlagningsgrädde

1 msk röd pesto

paprikapulver

pastapennor (8dl okokta)

Smör/margarin att steka i

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Skala och hacka lök & vitlök. Fräs i en gryta och låt det ta lite färg. Skär choritzon i slantar och låt dem fräsa med, tillsätt den röda peston, cremefraichen och grädden. Låt koka upp och pudra över lite paprikapulver.
Häll av pastavattnet och skölj av penne i durkslaget och blanda sedan ner det i grytan,låt det koka ihop några minuter på svag värme.

Servera med en god, färgglad sallad till!




Kassler -och rislåda 4-6 portioner


6 portioner kokt ris

1/2 kg kassler

1 purjolök

3 dl matlagningsgrädde

2dl creme´fraiche av valfri fetthalt

1/2 chilisås

ca.200g riven ost


Koka riset enligt förpackningen. Skär under tiden kasslern i tärningar och hacka purjon. Fräs lite stekpannan. Blanda ihop en sås av creme fraiche, grädde och chilisås. Lägg det färdigkokta riset i en stor, smörjd ugnsform,rör ner purjon och kasslern och häll över såsen och strö över ost.

Gratinera ugn på 225 grader i ca. 15 minuter tills osten börjar få färg.

Servera med en stoor sallad för det blir ganska så mastigt!



1 kommentar:

Karin sa...

Kul du hakar på min "viktkamp". Jag tror inte vi ska ha fler barn och då vill jag inte gå upp något mer.
Vilka goda middagstips du hade!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails