tisdag 18 mars 2014

PANNACOTTA MED ÄPPLEKOLA



Hejsan hallå!

Ni som följt min lilla blogg en  längre tid vet att min favoritdessert alla kategorier är pannacotta. Få desserter finns så många olika variationer på som just pannacotta, och det är ju så enkelt att smaksätta med sin favoritsmak!
Min absoluta favoritpannacotta är en vanlig enkel variant, serverad med lite bär eller frukt. Det sistnämnda i sällskap av kola är otippat gott. Receptet provlagades i helgen och fanns med i GP:s lördagsbilaga Två dagar för några helger sedan. 
Receptet på pannacottan är inte exakt detsamma som från Två dagar, då jag alltid kör på min förenklade variant med gele´socker multi och grädde! Däremot är äpplekolan enligt originalreceptet
Hursomhelst här kommer  receptet om någon skulle vara  nyfiken:

Pannacotta:

1 dl gelésocker multi
4-5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver, ger mycket mer vaniljsmak än tex. vaniljsocker!

Koka upp grädde, gelésocker multi och vaniljpulver under omrörning och låt småkoka i ca. 2 minuter.
Häll upp i dessertglas/skålar och ställ kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.

Äpplekola:

1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1 nypa salt
2 msk cointreau
1-2 syrliga äpplen
smör att steka äpplena i

Koka ihop socker, sirap och grädde till en sås. Låt den inte koka för länge så att den blir för tjock. Tillsätt salt och cointreau och låt koka upp en sista gång.
Skär äpplena i små tärningar och mjukstek dem i smör. 
Tillsätt äppletärningarna i kolasåsen och låt svalna. 
Skeda över detta ovanpå panncottorna. 
Servera och njuut!!! 



Detta var som sagt tokgott och alla som gillar pannacotta, kola och äpple bör verkligen testa detta!


KRAM  PÅ ER!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails