onsdag 7 november 2012

Microkort bloggpaus och GI-vänlig Thaikyckling med kokosmjölk och grönsaker

Go'kväll,vänner!

Det blev en micokort bloggpaus. En ofrivillig sådan.Har fullt ös på alla plan just nu.
 Som lärare är vi nu inne i  utvecklingssamtalens gyllene tid. Med andra ord, en väldigt busy tid i en vecka framåt! 
Därför kopplar jag bort jobbet lite nu på kvällen och tänkte tipsa er om en smarrig middagsrätt som jag lagade förra veckan. En krämig thaikycklinggryta med massa krispiga grönsaker
Receptet hittade jag i Ulrika Davidssons trevliga bok GI för hela familjen. Min variant är något modifierad så det är inte plankat rätt av, om man säger så....

Detta behövs till 4 portioner:

4 kycklingfiléer
2 msk raps eller matolja
2 tsk riven vitlök
2 tsk riven ingefära
salt och vitpeppar
1 röd paprika
1 gul skivad lök
1 burk kokosmjölk
1 tsk currypaste
1 msk honung
1/2 lime
1 näve broccolibuketter

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda dessa med rapsoljan i en skål, tillsätt den rivna vitlöken, ingefäran, salt och peppar. Låt kycklingen marineras i ca. 10 minuter. Skär paprikan i mindre bitar. Hetta up pen wok, stekpanna eller gryta , tillsätt kycklingen och bryn i någon minut. 
Tillsätt löken och paprikan och stek lite till. 
Tillsätt  kokosmjölk, currypaste, honung och pressad lime och låt det koka ihop i ca. 10 minuter. Dela broccolin och  låt det koka  i grytan i 3 minuter innan servering. 
Smaka av med mer currypaste om det skulle behövas. Servera med råris eller basmatiris (vi valde basmati). Smaskens!


2 kommentarer:

Karin sa...

Lät gott. Alltid bra med nya recept.

Nazima sa...

Ja, det var gott,så det får du testa! Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails