söndag 22 augusti 2010

Spaghetti med örtkryddad sås

Sen söndagskväll som snart övergår till vardag med jobb och allt vad det innebär.
Jag vill bara passa på att tipsa om ett gott och mycket lättlagat middagstips inför veckan;
Spaghetti med örtkryddad sås.
Tillagningstiden är max 20 minuter och detta behövs för ca. 4 portioner:
1 paket bacon
1 burk hela champinjoner alternativt 8-10 färska skivade dito
2 scharlottenlökar
1 burk creme´fraiche franska örter
2,5 dl grädde (jag använder mig av minimat, men det gör man som man vill!)
salt, peppar
några droppar soja
Smör & rapsolja att steka i
Skär bacon i mindre bitar och stek. Skala och hacka scharlottenlöken och låt den bryna med. Tillsätt champinjonerna och låt detta fräsa samman en kort stun, tillsätt sedan cremé fraichen och blanda ihop lite innan du häller på grädden.
Låt såsen puttra ihop några minuter, droppa ner lite soja och smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt spaghetti och toppa med nyriven parmesan.
Detta är jätteenkelt och framförallt gott!!! Uppskattades av familjens fyra medlemmar!





Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails