onsdag 31 mars 2010

Oemotståndliga Jordgubbsgrottor

Hallongrottor är väl ett sådant bakverk som det är extremt svårt att sluta äta av när man väl avnjutit första kakan.
I fredags var jag och Alidabaksugna så vi slängde ihop en plåt med dessa, och eftersom vi ingen hallonsylt hade hemma fick det bli med jordgubbssylt istället.
Det blev precis lika gott, om än lite godare faktiskt.

Denna sats ger ca. 15 smarriga kakor, när man använder normalstora muffinsformar.

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk marsánsåspulver
200g smör eller margarin
1 dl jordgubbssylt. gärna den i "klämflaska"

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 15 muffinsformar på en ugnsplåt.
Blanda samman vetemjöl,socker, bakpulver, vaniljsocker och marsánpulver i en skål. Skär ner smöret/margarinet i mindre bitar. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller matberedare
Forma degen till små bollar och lägg dessa i muffinsformarna. Gör en liten fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt, gärna jordgubbssylt.
Grädda mitt i ugnen i max 12 minuter.





Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails