God morgon!
I stort sett hela familjen älskar choklad i olika former. Gärna som kladdiga bakverk såsom kladdkakor, kladdmuffins och moccarutor. Brownies är något vi dessvärre inte bakar lika ofta, tyvärr. Efter lite googlande hittade jag av en slump ett smarrigt recept på kolabrownies som jag bara var tvungen att provbaka.
Inför förra helgens café-tjänstgöring i ridklubbens café, tog jag med ett gäng kolabrownies för att sälja. Och vet ni vad?! de gick åt som smör i solsken. Några kom till och med tillbaka och köpte ytterligare en kaka efter att den första var uppslukad.
Hursomhelst, här ska ni få receptet på dessa godbitar:
200g smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 ägg
1 msk honung
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och bröa en ugnfast plåt eller form med högkant, ca 20x30 cm.
Blanda, mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål.
Smält, smör sirap och socker i en kastrull.Låt koka ihop så att sockret löser sig och smeten tjocknar en aning. Ta kastrullen från värmen, låt svalna en aning och vispa ner äggen, ett i taget och till sist honungen.
Blanda ner alla torrvarorna och rör till en smidig smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18-20 minuter, beroende på ugn.
Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar med en vass kniv.
2 kommentarer:
Låter gott, måste testas!
Helena.
Ja, det tycker jag du ska göra!!! Både lättbakade och goda!
Skicka en kommentar