fredag 3 januari 2014

VANILJPANNACOTTA MED SYLTADE PÄRON





God förmiddag vänner!

Ska strax iväg och helghandla, men tänkte bara ge er receptet på den goda desserten vi avnjöt på nyårsafton; Vaniljpannacotta med syltade päron. 
Receptet hittade jag i Elle mat & Vin.

Detta behövs för 4-5 portioner:
Vaniljpannacotta:
5-6 dl vispgrädde
2 dl gelé socker multi
1 tsk vaniljpulver alternativt fröna från en urskrapad vaniljstång

Syltade päron:

3 päron, skalade och skivade
saften från 1 apelsin
2 1/2 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver alternativt fröna från en urskrapad vaniljstång

Blanda samtliga ingredienser till pannacottan och låt koka en minut. 
Häll upp i små portionsformar eller glas. Ställ i kylen och låt stelna i minst 3 timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 180 grader. Läggpäronskivorna i en smörjd och eldfast form. Blanda lönnsirap, vaniljpulver/fröna, och saften från apelsinen. Ringla över blandningen över päronskivorna och baka i ugnen i ca. 15-20 minuter tills päronen är mjuka.
Ta försiktigt pannacottorna ur formarna. 
Toppa med päronen och ringla såsen över.
Garnera med något lyxigt strössel!





Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails