söndag 6 januari 2013

Dagens middag...

Sambalkotletter med ris och sallad. Smidig och lättlagad middag som sköter sig själv i ugnen!

Slänger även in ett litet middagstips denna söndagskväll! Idag har vi (förutom att förbereda oss mentalt för jobb/förskola/fritids imorgon) haft trevligt fikabesök av mina kära föräldrar samt hunnit göra färdigt vår matkällare/förråd i källaren. 
Mer om det i ett senare inlägg. När man har fullt upp med massa projekt hemma är det himlans smidigt med middagsmat som nästintill sköter sig själv.
Idag lagade jag en vardagsfavorit; Sambalkotletter med ris. Minimalt med arbetsinsats och sköter sig själv när den väl är i ugnen. 
Här ska ni få receptet:

3-4 fläskkotletter
2 dl cremé fraiche av valfri fetthalt
3 dl grädde av valfri fetthalt
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
 2 pressade vitlöksklyftor
 salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 230 grader. Stek kotletterna hastigt i 3 minuter i stekpannan, salta och peppra. 
Lägg över dem i en smord, ugnssäker form. 
Blanda ihop , cremé fraiche, grädde, soja, sambal oelek och pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. 
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen och  tillaga i ca. 1 timme. Vänd kotletterna efter halva tiden, för att få extra fin stekyta på båda sidorna.
Servera med ris och en fräsch sallad!
Supergott och poppis bland såväl barn som vuxna!

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails