onsdag 22 januari 2014

FÅR DET LOV ATT VARA EN BIT ENGELSK TIGERKAKA?



Jag tycker att en Tigerkaka ska vara saftig och en aningens lite kladdig i mitten. 
Torra Tigerkakor gör sig icke besvär hur god kaksmeten än var.
Här nedan ska ni få receptet på en Engelsk tigerkaka som verkligen är utöver det vanliga, saftig, lite kladdig i mitten.
 Den har  kortare gräddningstid en den klassiska gamla tigerkakan som vi är vana vid.
Apropå ingeting så kommer kakfatet från Indiska, men det vet ni nog vid det här laget nu, då den figurerat i flera kakinlägg tidigare.
Nog pratat om det, här kommer receptet på världens godaste tigerkaka!



ENGELSK TIGERKAKA

Ingredienser:

200g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk siktad kakao
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk apelsinmarmelad

Sätt ugnen på 180 grader. 
Smörj en rund eller rak kakform med smör och bröa med ströbröd.
Rör smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
 Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och rör ner i äggsmeten. 
Dela sedan smeten i två skålar. 
I den ena smaksätter du med vaniljsocker och siktad kakao, i den andra rivet skal av apelsin samt apelsinmarmelad. Varva sedan ljus och mörk smet i kakformen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka. Kakan ska inte vara för torr.

Låt kakan svalna en aning innan den stjälps upp på ett ugnsgaller eller tallrik. Dela i bitar och njuuut!



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails