onsdag 20 november 2013

OM KONSUMTIONSHETS GRATISNÖJEN OCH ETT BLOGGTIPSDen här boken fick följa med hem  efter gårdagens biblioteksbesök. Boken är skriven av Göran Everdahl, känd från radions Spanarna och Tv:s Gomorron Sverige och Filmkrönikan. Göran har gjort en djupdykning i barnteves brokiga historia och valt ut sina favoriter. Hittills har jag hunnit bläddra igenom den lite snabbt, det är hög igenkänningsfaktor och massa skratt som utlovas!
Som liten var jag störtförtjust i Eva, Magnus och Brasse och Fem myror är fler än fyra elefanter. Så förtjust att mina barn fick dvd-boxen för ett par årsedam och är och har varit en stor favorit hos dem ochså.
Biblioteksbesök är ett mysigt gratisnöje, speciellt vårt kommunbibliotek är så trevligt och har ett digert utbud av böcker, skivor, wii-spel och film. Filmeran kostar mellan 10-20 kr  att hyra, och det är ju nästan gratis :-)
Så vill man göra någon aktivitet som är gratis med sina barn så ska man uppsöka närmaste bibliotek, mysigt för både barn och vuxna.


Hejsan hej!

Vet att jag sticker ut hakan nu, men det är helt ok att inte tycka som jag.
Ni är nog många som reagerat på konsumtionshetsen som är så påtaglig i vissa bloggar. 
Jag kan erkänna att jag ibland bloggar om saker jag shoppat, men i längden blir det ju bara enformigt att lägga upp snajsiga bilder på allt.
Damerna bakom denna blogg  sammanfattar mycket av det jag tycker. För det är ju så det faktiskt är nuförtiden. Nästan alla mina favoritbloggar blir sponsrade med det ena och det andra, lägger ut rabattkoder åt höger och vänster, och sedan får massa födelar med det själv. Det  var som någon i ovan nämnd blogg skrev, att man lika gärna kan bläddra i en postorderkatalog istället för att läsa dessa bloggar. Och det är så det nästan kan liknas med nu.  
Det allra fånigaste är när flera bloggare har knutna till samma företag/webshop och har exakt samma tävling eller snarlika rabattkoder, lite tröttsamt att se samma hos flera. Det blir ju så uppenbart att de är "köpta" av dessa företag/webshoppar.
När jag tipsar om olika webshopar eller liknande så ska ni vet att åsikterna är enbart mina ,och inläggen är definitivt inte sponsrade. 
Min blogg är alldeles för liten för att det skulle vara lönsamt för företag/webshopar skulle ens vilja inleda ett samarbete.
Som jag känner nu så är det flera bloggar jag kommer sluta att läsa pga. detta. Dels för att de är så otroligt oärliga med sina sponsrade inlägg, varför kan man bara inte erkänna att inlägget är sponsrat?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Just nu är det flera bloggare som har samma "tävling" Det är ju solklart sponsor pengar eller gåvor. Tröttsamt för oss. Bra att du reagerade./Anki

Smarta vardagstips sa...

Håller med, man blir ju så less! Men jag hörde på radio att skatteverket kommer att börja granska bloggares inkomster betydligt hårdare nu så kanske kommer det surt efter för dem...
Måste ju vara jobbigt att behöva deklarera varenda pryl och vartenda bidrag man får...

Caroline sa...

Håller med dig precis Anna! Det är så uppenbart att flera bloggare blir sponsrade. Patetiskt när dom går ut med "samma" tävlingar. I min blogg skriver jag bara om sådana saker som jag VERKLIGEN Rekommenderar efter att ha köpt och testat produkterna själv. Jag gör gärna "reklam" av något som jag gillar UTAN att få pengar för det. Det är så det ska vara tycker jag. Bloggarna ska absolut inte fungera som någon slags postordersföretag. Då försvinner känslan tillslut i det som bloggarna skriver om. Det blir som ett säljarjobb. Tråkigt!

Kram på dig!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails