onsdag 18 september 2013

PHILADELPHIAFYLLDA SPÄTTARULLADER MED VITVINSÅS

Hej onsdag och lill-lördag!

Finns det något godare än färsk fisk? Bor man som jag, på Sveriges framsida, förlåt västkusten så finns det få saker som slå pinfärsk fisk som tillagats med varsam hand. 
Vi är dock lite dåliga på att unna oss just färsk fisk, men i fredags lyxade vi till det och köpte färska spättafiléer. 
Helst hade jag velat spättarullader fyllda med färserad lax och någon god färskost, men nu fixade jag det på hemmaplan istället. 
Ihop med en ljuvlig vitvinssås och pressad potatis blev detta rena rama festmiddagen. Stora A tyckte så mycket om såsen att hon tog en omgång med enbart sås, det ni!

Detta behövs för 4 -5 portioner:

4-5 spättafiléer
2 burkar philadelphia vitlöksost, det går bra med annan vitlöksost ochså!
Salt och vitpeppar

Såsen:
2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl creme´fraiche
2 dl grädde 
2 dl vatten+ 1,5 msk mjöl (till såsredning)
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en eldfast form. Bred rikligt med vitlöksost på spättafiléerna och vik ihop dem och lägg i formen. 
Koka upp vatten, fiskbuljongtäringar och vin. Tillsätt creme´fraiche grädde och  rör tillsist ner såsredningen. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i formen och ställ in ugnen i ca. 30 minuter.

Bjud pressad potatis till! 
Detta måste ni definitivt testa!, sååå gott!




Till maten drack vi detta goda vin:

Ett underbart, friskt Bordeauxvin som passade som hand i handske till fisken.





1 kommentar:

Postadress Torslanda sa...

Låter supergott! Måste testas!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails