söndag 9 september 2012

Hela middagen i EN form

Go'kväll! 

Så har denna helgen passerat och det är vardag igen imorgon. Men innan vi går mot vardag vill jag gärna tipsa er om en mycket smarrig maträtt som vi åt till middag igår; Kycklingklubbor och rosmarinspotatisklyftor med en suveränt god och enkel sås som passar till grillat!
 Detta behövs för 4 portioner (2 vuxna, 2 barn):

1 påse kycklingben/klubbor ca 1 kg
10-12 potatisar av fast sort
1/2 kruka rosmarin
 salt, kycklingkrydda
2-4 msk smör och rapsolja
2 tsk soja
olivolja.

Sätt ugnen på 240 grader. Smörj en eldfast form. Tvätta och skär potatisen i klyftor.  Lägg detta i formen.Salta och ringla olivoljan över. Avsluta med att lägga lite rosmarinkvistar över.
 Blanda ihop, smör-ochrapsolja, soja, salt, kycklingkrydda. Pensla kycklingklubborna/benen med detta. Lägg  kycklingen överst i formen och stek i ugnen i ca 45 minuter.

Såsen:
1 burk cremé bonjour vitlöksost
 1 liten burk creme'fraiche

Smält osten i en kastrull och rör ner cremé fraichen till en slät sås.
Servera till kycklingen och potatisen.



 Detta kommer vi absolut göra om. Hela familjen älskade det!  Förutom den goda vitlökssåsen serv erade vi även Lohmanders hot Bearnaise till, ochså tokgott!!!!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails