torsdag 28 juni 2012

Askerökakan

Igårkväll när jag satt och googlade efter något trevligt bakrecept att prova, råkade jag komma in på vår lilla ö:s hembygdsförenings sida och det finns en kaka med samma namn som vår ö och jag var bara tvungen att slänga ihop denna på kvällskvisten. 
Här har ni receptet:

2 ägg
 1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
 50 smör
 2 tsk bakuplver
några droppar mandelessens

Fyllning:
2 dl kokos
2 dl havregryn
100g smält smör.

Sätt ugnen på 175 grader.
 Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. Smält smöret och låt det svalna 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 Blanda  mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner detta i äggvispet tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Tillsätt några droppar mandelessens. Häll smeten i formen. 
Smält smöret till fyllningen. Rör ihop övriga ingredienser till fyllningen och tillsätt smöret. Smeta ut fyllningen ovanpå kakan. Grädda i ugnen i ca. 35-40 minuter beroende på ugn.

Detta blev en ganska mastig och rejäl kaka. 
Nästa gång kommer jag minska ner dropparna mandelessens för just det kan lätt ta över smakmässigt. Tror dock den kommer finnas på fikabordet när vi firar makens födelsdag nästa helg.

 Väntar på att gräddas!

 Nygräddad kaka som sprider udnerbara dofter i huset!
 

2 kommentarer:

Bella sa...

Det där såg ju smarrigt ut! Kul att baka sin "egen" ö:s kaka :)

Hoppas du haft en bra dag!

Kramar Bella

Nazima sa...

Ja, lite festligt att den är uppkallade efter vår hemö!
Kram tebax!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails