onsdag 27 juni 2012

Italiensk kycklingpasta

Goḱväll!

Får man lov att fresta med ett smarrigt middagstips trots den sena timmen?!
Idag provade vi ett nytt recept ur Arla Köket Vardag; Italiensk kycklingpasta. Precis lika smaskigt som det låter; en krämig pastasås med kycklingfilébitar, bladspenat, grädde vitlök och soltorkade tomater.... Låter inte så pjåkigt eller hur?!

Detta behövs för 4 portioner:

300g pasta av valfri sort
250g fryst bladspenat eller 150g färsk
3-4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade solttorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
Smör&rapsolja att steka i

Koka pastan. Tina den frysta bladspenaten och krama ur vattnet ur den. 
Skär kycklingen i små bitar och stek i smör och rapsolja i en gryta eller stekpanna. Salta och peppra.
Skär soltorkade tomater och vitlöksklyftorna i småbitar  och lägg i grytan/stekpannan. Tillsätt bladspenat och grädde och låt puttra ihop några minuter.
 Servera med nykokt pasta, vi tog gnocchi, eftersom det var det enda i pastaväg som fanns hemma för tillfället, nästa gång ska jag prova med tagliatelle, blir nog ÄNNU godare!


Perfekt vardagsmiddag som går fort att laga, men smakar helg!!!!
Prova!

3 kommentarer:

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Denna har vi med gjort och det smakade riktigt gott!!

Nazima sa...

Javisst är den! komemr defintivt upprepas!

Anonym sa...

Jättegod pastasås!! Bjöd min pojkvän på detta men använde 3 dl grädde istället för matlagningsgrädde. Gjorde det extra gott!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails