fredag 29 juni 2012

Utmaning

Inne hos Mia hittade jag dessa frågor och kunde inte låta bli att svara på dem själv, skickar vidare dem till er andra om ni är sugna på att svara!


1. Vilken är din favoritårstid och varför?
Våren, för då vaknar allt till liv, det blir ljusare och man blir lättare i sinnet samt man har hela långa sommaren framför sig.

2. Vad brinner du för?
Min underbara familj,

3. Om du fick byta yrke/karriär för en dag, vad skulle du göra då?
Barnmorska, eftersom det varit mitt drömyrke sedan gymnasiet och så tycker jag att förlossningar är bland det finaste som finns. Tänk att få välkomna ett nyt, fantastiskt litet liv till vår värld!

4. Vilket är ditt favoritresmål och varför?
Oj, ingen lätt fråga. Jag älskar ju sol-och badsemestrar mest, men storstäder ligger bra till med! New York måste jag nog svara när det gäller storstäder, älskar "the big Apple" med allt som hör till! och när det gäller sol och bad så hoppas jag Turkiet (dit vi ska framöver) blir en favorit!

5. Vem (vilket land) tror du får mest guldmedaljer i OS i London?
Ingen aning.

6. Känd kvinna jag beundrar? 
Moder Theresa, då jag bodde mitt första levnadsår på ett just Moder Theresa-barnhem, men det är en annan historia!
7. Vilken bok läser du just nu?
 Paganinikontraktet av Lars Kepler, superbra!
8. Favoritprogram på TV?

Oj, jag tittar ju inte så mycket på TV, ser helst film och serier, men True blood är en favorit liksom dokumentärer av alla de slag, samt djur och naturprogram och inte att förglömma Mello och Eurovision!


9. Om du fick prova på något du aldrig testat tidigare. Vad skulle det vara?
 Vet ej, kan inte komma på något just nu!

10. Om du bjöd mig på middag, vad skulle jag få då?
Först skulle vi starta med en riktigt välgjord Toast skagen, givetvis med hemlagad skagenröra, och ett glas kallt vitt vin till.
Sedan skulle vi fortsätta med något gott kött, helstekt oxfilé eller entrcote'  serverat med sauterade grönsaker, potatisgratäng, hemlagad murkelsås samt Bearnaise(Lohmanders). Ett lättdrucket rödvin till! Och till dessert skulle det bli antingen Mjölkchokladpannacotta med färska bär eller en rabarber-och jordgubbssmulpaj med marsańsås till.11. Vilken barn TVprogram minns du bäst från att du var liten/yngre?
Fem myror är fler än fyra elefanter, älskade det som barn! Annars gillade jag de flesta av Astrid Lindgrens filmade berättelser; Alla vi barn i Bullerbyn och Pippi Långstrump. Dessa är till min stora glädje favoriter hos mina barn idag!

5 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Kikar in för att önska dig en riktigt härlig semester!

Nazima sa...

Tack! detsamma önskar jag dig!
Kram

Casa of Mia sa...

Jättekul att läsa dina svar, jag kommer gärna på middag till dig, hi hi! Önskar dig en härlig semester kram

Nazima sa...

Tackar!! jag tyckte det var kul att läsa dina med och du får gärna komma på middag! Ha en fortsatt mysig vistelse på Mallorca!
Kram

Lifestyle By Lena sa...

Åh va roligt att få läsa dina svar, alltid lika kul att få vet lite mer om alla bloggerskor :)

Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails