måndag 21 november 2011

VAB-dag och man tager vad man haver-gryta

Go'kväll, alla!

Denna dagen blev inte som vi hade tänkt oss. En liten kille med feber under natten gjorde att jag fick stanna hemma med barnen idag. 
Om allt skulle varit som vanligt så skulle mannen stekt pannkakor till middag, då det var han som skulle hämtat dem och jag skulle jobba till sent. Nu blev det som sagt inte så, och därför passade det bra att jag lagade något annat. 
Hittade en påse med grytbitar av fläskkött i frysen och slängde ihop en gryta på vad jag hade i kylen. Resultatet blev väldigt smarrigt, gott och barnvänligt, då det var milda smaker.

Detta hade jag i grytan:

 ca. 450g grytbitar av fläskkött
1 gul lök
1 röd paprika, skuren i strimlor
1 msk kalvfond
1 msk mjöl
4 dl grädde av valfri fetthalt
soja
salt och peppar
 smör&rapsolja att steka i

Dela grytbitarna i mindre bitar och fräs i omgångar i en gryta, salta och peppra. Skala och hacka löken och låt den fräsa med.Strö över mjölet och rör sedan ner kalvfonden. Späd med grädde och tillsätt sedan den strimlade paprikan och sojan.
Låt gryta puttra i 10-15 minuter och servera med ris.Uppdatering: Det verkar bli en hemmadag även imorgon för lillprinsen, från att ha varit feberfri hela dagen vaknade han nu till för en stund sedan och hade en temp på 38 grader.
Skumt det där att febern kommer så lömskt på kvällen/natten!? Idag har han varit i stort sett som vanligt och vi var till och med ute och lekte en kort stund på eftermiddagen
Ni som har barn eller som kanske vet ändå, har ni varit med om att febern enbart uppträder nattetid för att barnet sedan är feberfri på dagen???? 

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och vänta på att mannen kommer hem från sina föräldrar.

KRAMAR 

2 kommentarer:

Johi sa...

Oh ja, så har vi det hela tiden. E är en feberkille som ofta har feber som kommer och går... Stanna du hemma en dag till och försök mysa. Kram

Nazima sa...

Ok,då verkar det inte helt ovanligt för barn i förskoleåldern (borde iofs jag veta) men med ens egna barn blir det nåt annat ;-)
Imorgon blir det makens tur att vara hemma, men fortsätter det till osndagen blir det min tur, vi brukar försöka köra varannan dag,så att det blir hyfsat rättvist.
Kramar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails