söndag 9 oktober 2011

Skaldjursafton med kusinerna och syrran

Jag och min syster har många kusiner och vi umgås tyvärr inte med alla. Men på pappas sida är det desto färre och dem har vi flitigare kontakt med och varje år brukar vi samlas för en liten kusinträff. 
Vi brukar alternera vem vi ska vara hemma hos och igår var det alltså vår tur. 
Eftersom det är strax efter kräftsäsong och precis i hummersäsong passade vi på att ha lite skaldjursknytis.
Alla tog med vad de ville äta i skaldjursväg, men jag fixade bröd, såser, andra tillbehör och dessert. Något som närmast är ett måste på skaldjursbuffén är en västerbottenpaj, så himla enkelt att förbereda, sedan bara värma den till ljummen temperatur och garnera med röd och svart caviar och gräddfil, mums! Säger jag bara!
Till kaffet hade jag bakat en BrownieFudgeCheesecake, för allra första gången bör nämnas. Receptet hittade jag hos fina Vickan. Hennes blogg är min absluta favorit när det kommer till mat-och bakbloggar.
Det blev en fantastiskt trevlig kväll och high life  på våra barn och deras små sysslingar, men det är så himla kul när vi träffas och barn ska få leva om lite, inte behöva sitta prick stilla och se snälla ut, tycker jag!
Tack fina syster G & D, samt C&A och M för en supermysig kväll, det måste vi göra om snart igen!

KRAM

2 kommentarer:

Mamma Mia sa...

Västenbottenpaj har jag inte gjort någon gång men det skall testas snart. Allt gott till dig resten av familjen
Kramis Mamma Mia

Maria sa...

VBostpaj är såå gott!
Vi har också återkommande släktträffar, en gång om året, det är ett himla bra sätt att hålla kontakten med sina kusiner och annan släkt, och roligt!
Må gott! Kram Maria

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails