måndag 10 oktober 2011

När barnen får välja kaka

Go'kväll!

Igår var det ju ett riktigt ruskväder på eftermiddagen, men innan det drog in över oss hann vi med en liten mysig skogspromenad i skogen bakom vårt hus. Tänk, vi har bott i huset i över 3 år nu och jag har knappt satt min fot där. Mannen och barnen har dock  varit däruppe lite då och då nu under hans föräldraledighet, så helt nytt för dem var det inte.

På eftermiddagen fick barnen "välja" varsin kaka att baka (med viss hjälp av mig, dock!).
Lille K som älskar choklad och kladdkaka "valde" Sega chokladrutor, som förövrigt är väldigt tacksamt och lätt att baka med en 2,5-åring!

 Minipajform från Lagerhaus


Stora A valde att baka Hallongrottor, som hon knappt behövde någon hjälp med mer än att, klicka ut sylten, sätta in dem och ta ut dem från ugnen.

Muffinsformar från Lagerhaus, tårtfat Bruka design
 
Jag älskar ju som ni vet vid det här laget allt som har med matlagning och bak att göra och det är så himla kul att barnen delar det intresset med mig. De nästan slåss om vem som ska stå på stolen närmast mamsen och kika vad som händer.
Ser redan fram emot när A kan laga middag till oss, om det så är korv och makaroner, just känslan av att hon har gjort det helt själv. Men det får dröja tills hon är minst 10 år.

Nu väntar en maskin tvätt på att hängas upp och sedan är det läggdags.
Ha det så fint, alla!
KRAM

3 kommentarer:

Emilia sa...

Hej!
Tack för den fina kommentaren i min blogg :) kul att du kommentera så att jag hitta hit med! Självklart får du länka, kul!

Kul att du också är lärare, eller jag är ju snart det i alla fall, hihi. Jag kommer förmodligen jobba på förskola jag med, får behörighet i både förskolor o skola nämligen o jag tror jag vill börja i förskolan! Vilka åldrar jobbat du med?

Vilka smaskiga kakor, duktiga dina barn är som nästan bakar själva :)
Kram Emilia

lisa alvbåge sa...

yum yum :)

Helena Ljunggren sa...

Åhå så gott!

fin blogg du har!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails