torsdag 10 mars 2011

Kolakakor


Häromdagen fick lille K för ovanlighetens skull själv vara med och baka. Storasyster var full Tsysselsatt med diverse pysselprojekt och hade ingen lust att vara med. Vi bakade en sats kolakakor. En mycket tacksam och lättbakad kaka när det allra yngsta är med i köket.
 K "hjälpte till" att röra och det gick faktiskt bra!

KOLAKAKOR
Detta behövs för en sats:
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
200g rumsvarmt smör
1 tsk bakpulver
5 msk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap.

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg alla ingredienser i en skål och rör med elvispens degkrokar tills det blir en deg. Dela degen i två delar  och platta ut varje till en längd. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör mönster med en gaffel. Grädda i ca 12-15 minuter beroende på ugn. Skär längderan i bitar medans de fortfarande är varma.

Barnen (och jag) älskade verkligen dessa kakor och de har en given plats på kakfatet på K:s stundande 2-årskalas nu om ett par helger.

Idag har jag varit ledig med barnen. Vi tog en liten tripp till "stora köpcentrumet i norr" och inhandlade diverse mer eller mindre onödiga, men ack så roliga ting, bl.a fick A äntligen  sin efterlängtade gymnastikdräkt.

1 kommentar:

En helt vanlig mamma sa...

vet inte när jag var på torp sist. Blir aldrig att man åker dit längre. Vill också shoppa men håller i alla pengarna nu inför Ullared på onsdag:-)

Kramkram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails