tisdag 29 mars 2011

Egenhelg i huvudstaden

I maj månad far jag  upp till huvudstaden för att träffa ett par andra "exilbengaler". För er som inte vet så är jag adopterad från Bangladesh och kom till Sverige som 1-åring. Jag har aldrig haft någon direkt längtan av att resa tillbaka för att söka upp mina biologiska föräldrar.
 Mycket beror på att det skulle vara som att leta i en myrstack, alltså nästan omöjligt av den anledningen att det inte är ett "vanligt" adoptivland som Indien, Korea eller Sri Lanka där det är något lättare att hitta, om inte sina biologiska föräldrar så någon släkting åtminstone. 
Resa tillbaka och se landet som sådant vill jag göra, när det nu blir....
För att göra en lång historia kort fick jag kontakt med en annan tjej som är adopterad från Bangladesh och hon hade startat en grupp på Facebook för alla oss som är adopterade därifrån. Nu ska vi alltså träffas "på riktigt" i Stockholm i maj. Ska bli så otroligt spännande och trevligt!
Eftersom det tar en bra stund att fara upp till Stockholm så insåg jag att det inte var någon idé att åka upp över dagen utan sova över på hotell. 
Tur att man har en man som har intjänade hotellpoäng som han kunde använda till en ny hotellbokning. Snäll som han var bokande han in mig på Hotel Scandic Norra Bantorget. Hotellet ser jättefint ut på bilderna, hoppas på detsamma i verkligheten!
Ska bli så lyxigt att få sova HELT ostört en HEL natt och dessutom få äta en smarrig frukostbuffé dagen därpå. Jag längtar redan!4 kommentarer:

Mia sa...

Låter spännande och härligt!!!

Kram

Mamma Mia sa...

Det kan ju vara en upplevelse. Måste vara roligt att få träffa andra från sammma land. Det kan ju vara intressant att veta om ni har några speciella minnesbilder eller liknande som går att knyta till Bangladesh eller om ni tycker om liknande mat eller dyligt. Kanske lite flummigt formulerat men typ intressant att se om ni har beröringspunkter som ni kan härleda till er bakgrund.
Kramis Mamma Mia Vi syns i morgon.

Marias Collage sa...

Åh vad skoj!
Roligt att träffa nya människor och att få lite egentid är ju underbart! Dagar att se fram emot :)¨
Kram

Postadress Torslanda sa...

Wow vad härligt det låter - och spännande!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails