lördag 22 januari 2011

God lördagsmiddag

God lördag på er!
Hoppas er lördag varit lika trevlig som vår. Idag har vi  varit i "vår" vigselkyrka och tittat när en gammal vän till oss gifte sig. Efter vigseln var det trevligt fika i församlingshemmet. Stort lycka till som hustru & man B & A!
När vi kom hem var klockan middag, så det var bara att köra igång med lördagsmiddagen.
Ikväll blev det Fläskfilé under italienskt täcke, en mycket god och lättgjord middag. Barnen var särskilt förtjusta i potatisklyftorna.
Detta behövs för 4 personer:
500g fläskkfilé
salt & svartpeppar
smör & rapsolja

Italienskt täcke:
125 g mozzarella
50g grillad paprika
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Sås:
3 dl sky+ vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk ljus maizenaredning
1 dl creme´fraiche
1 tsk soja
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filéen fri från fett och senor. Bryn till vacker brun färg i stekpanna med smör & rapsolja. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg på skärbräda. Tillsätt 3 dl vatten i stekpannan och sila sedn ner det i en kastrull.

Skär mozzarellan i mindre bitar, skala och hacka vitlöken, skär den grilalde paprikan i småbitar och finhacka basilikan. Blanda samman samtliga ingredienser till täcket, smaka av med salt och peppar.

Skär fläskfilén i cm -tjocka skivor och lägg dessa i en smord, ugnfast form. Fördela täcket över och skjuts in i ugnen i ca 25 minuter (för att vara alldeles säker på att köttet är genomstekt).
Gör under tiden såsen:
Koka upp skyn, tillsätt kalvfonden. Blanda redning och creme´fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjudan några minuter och smaka till sist av med svartpeppar och soja.
Servera med ugnsstekta potatisklyftor och en god sallad. Ett glas rött till är nog heller inte fel även om det blev läsk till för vår del idag.

Ugnsstekta potatisklyftor gör du enkelt så här: Tvätta 6-10 stora potatisar av fast sort, klyfta dem och koka i ca. 5 minuter. Häll över potatisen i en smörjd( med lite olivolja) ugnfast form, salta  och krydda efter smak och tycke, jag tog salt, finhackad färsk basilika. Ringla till sist över lite olivolja. Ställ in i ugnen i ca. 25 minuter.






2 kommentarer:

Mia sa...

Tack söta du!!!!

Hoppas du får en härlig söndag!!

Kran ♥

Postadress Torslanda sa...

Ser gott ut!!!

På Tinna finns en del av Svenskt Tenns sortiment. Inte jättemkt med en del, de kan säkert ta hem om det är något särskilt som du vill ha.

Ha en skön söndagkväll!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails