söndag 24 oktober 2010

Lättbakat långpannebröd

Go` söndagskväll på er!

Sitter och slappar efter ett supermysigt zbh-party som jag haft här hemma, så himlans mycket fint så man fick verkligen hejda sig så man inte shoppade upp hela budgeten *ler*.
Blev en massa fint bl.a lite julpynt. 
En härlig skara vänner och bekanta och deras vänner var här och shoppade och fikade.
Till fikat bjöd jag på bl.a Silviakaka, sega chokladrutor, kex och sist men inte minst nybakat långpannebröd med diverse olika pålägg.
Långpannebrödet var det absolut enklaste brödreceptet jag sprungit på. Bara röra ihop och grädda och sedan skära i rutor, klart!

Detta behövs för en långpanna/plåt bröd:

1 liter filmjölk
1 Liter rågsikt eller vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 100 grader.
Smörj och mjöla en långpanna/plåt.
Rör ihop alla ingredienser. Bred ut smeten (som är väldigt kladdig) i långpannan/plåten. Grädda i ugnen i 45 minuter. Ökar värmen till 150 grader och gärdda ytterligare 30 minuter. Skär  det avsvalnade brödet i rutor.

Jätteenkelt och gott, testa!!!


Smeten på plats på plåten....


Färdiga rutor....



Smaskens med ett rejält lager Bregott på!

2 kommentarer:

Maria sa...

Verkar som att du haft en riktigt mysig helg!!
Kram!

Nazima sa...

Ja, det har varit görhärligt att bara vara hemma och bara"vara", även om det blev en hel del fixande inomhus igår.
Hoppas ni haft det fint ni med, nu är det inte så långt kvar tills vi ses!
KRAM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails