fredag 3 september 2010

Härliga fredag och knäckig äpplepaj

God morgon fredag!!!!
Bästa dagen på veckan, eller hur?!, min helg "startade" redan i onsdags då jag är ledig HELA två dagar denna veckan det vill säga BÅDE torsdag OCH fredag denna veckan och så har jag det var fjärde vecka. Annars är jag ledig varje fredag inte fy skam det heller.
Känns skönt att ha lite lediga dagar när man har småbarn, då jag ju jobbar i Göteborg kommer det att bli lite väl långa dagar i förskolan för dem, på så sätt får de iallafall en dags andhämtning hemma innan helgen...
" Upptäckte" att jag hade en stor påse skalade och klyftade äpplen i frysen, och hösten är ju äpplernas "högtid" så en äpplepaj skulle inte sitta fel. Testade denna igår på syrran när hon var över på middag och den blev, jag får säga det själv väldigt god, med sin knäckiga yta och varma, goda äpplen inuti. Kommer nog alltid göra efter detta recept när jag bakar äpplepaj.
Receptet hittade jag på tasteline och det är huuur enkelt som helst!
Detta behövs:
4-5 syrliga äpplen
150g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/5 dl grädde
1/5 dl sirap
1 tsk bakpulver.
Sätt ugnen på 175 grader
Skala och klyfta äpplena. Smörj en ugnfast form och lägg i dem där.
Smält smöret i kastrull på medelvärme och tillsätt övriga ingredienser. Rör samman till en smidig smet och häll över så de täcker äpplena. Skjuts in i ugnen i ca. 25 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass...
Har ni några tips på andra recept på äpplepaj eller andra desserter kakor där äpplen spelar huvudrollen????



2 kommentarer:

Mia sa...

ÅÅååå det lät smarrigt!!! Det "snor" jag...ska ha meandi-party på mån och då passar det perfekt!!

HA EN GO HELG!

Kram

Anna sa...

Det tycker jag absolut du ska göra, jag tror inte du blir besviken :-)
Ha en fin helg!

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails