onsdag 18 november 2009

Banankaka













Trots att jag börjat "viktväkta" så kunde jag inte hålla mig från kakbakandet.
Man kan ju baka gott och bjuda andra och kanske bara smaka, en liten,liiiten bit???
Eller vad tror ni? måste man avstå helt och hållet?
Man får ju spara points så det är nog förhoppningsvis ingen fara så länge man inte vräker i sig flera bitar utan nöjer sig med en liten bit.
Hade ett gäng, snart övermogna bananer här hemma som jag inte ville skulle gå till spillo.
De fick hamna en banankaka.
Receptet hittade jag på Matplatsen, en förövrigt mycket trevlig matblogg. Har fått mycket inspiration därifrån. Så har ni inte kikat in där, gör det nu!
Receptet lyder som sådant:
75g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100g choklad (jag tog dock "bara" 50g då jag använde mig av mörk, 60%-ig chokladf)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat.
Ugnstemp 175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop det med socker, salt vaniljsocker. Separera äggulorna från vitorna och rör ner dessa. Mosa bananerna och rör ner i smeten
Grovhacka chokladen.
Blanda choklad, mjöl och bikarbonat och vänd försiktigt ner detta i smeten. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och blanda i smeten.
Häll smeten i smörad och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter . Kaka n är färdig när den är lite kladdig i mitten, då blir den extra saftig. Servera med en liten klick vispgrädde eller glass.







1 kommentar:

Choklad recept sa...

Mmm.. detta är numera personliga favoriten!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails