måndag 7 juli 2014

ETT SMASKIGT FRUKOSTTIPS SÅ HÄR I SEMESTERTIDEREtt fat med smarriga baked eggs. Smakmässigt påminner detta om eggMcmuffin, minus brödet, som finns i McDonalds frukostsortiment. Receptet kommer lite längre ner.
Hej första semesterdagen!

Hur mår ni?  Här har vi haft fullt med med sovrumsfix och födelsdagsfirande av maken. Hade släkten här på lite grillkalas igår så idag har vi bara tagit det lugnt.
 Idag är det den allra första semesterdagen  för egen del, riktigt skönt, men har lite måsten att beta av innan jag kan koppla av på riktigt.
Resten av veckan blir så lugn den kan bli med en liten vovve i huset. Japp, ni läste rätt, vi passar makens kusins hund denna veckan, spännande och ovant då varken jag eller maken haft hund tidigare.
Nog babblat, här kommer receptet på de smarriga baked eggs. Jag lagade dem till makens födelsedagsfrukost i helgen och de gjorde succé big time! Receptet hittade jag i Lisa Lemkes underbara bok Till sommaren - mat för många. Eftersom min son inte är överdrivet förtjust i sparris så hoppade jag den ingrediensen som återfinns i originalreceptet.
Detta behövs för 8 stycken

8 ägg
1 paket bacon
salt och svartpeppar


Värm ugnen till 200 grader. Placera ut dubbla muffinsformar på en ugnsplåt eller i ett muffinsbleck. Dela baconskivorna till halvor.
 Knäck ett ägg i varje muffinsform, stick ner 1-2 skivor bacon. Salta och peppra.  Grädda mitt  i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera genast!

Nu ska jag ta tag mer eller mindre måsten innan läggdags!
Må så gott!

KRAM


3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej:) Vilket trevligt recept, blev sugen på att testa så fort min semester går igång! Kunde inte hitta din mail på sida? Finns det möjlighet att skriva till den?

Postadress Torslanda sa...

Men åh så mysigt med en lånad hund!!!!
Så mycket glädje med en hund. Njut semestern!

Postadress Torslanda sa...

Men åh så mysigt med en lånad hund!!!!
Så mycket glädje med en hund. Njut semestern!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails