måndag 24 februari 2014

PIMPA SOCKERKAKAN!



Ibland är det enklaste gott nog, med bara lite finlir för att det ska bli ännu smarrigare. Här har jag bakat en vanlig enkel sockerkaka i en rund kakform och gjort en glasyr liknande den man har till Silvia-kaka, och resultatet blev väldigt gott, måste jag erkänna!. Tur att man har mer eller mindre fikaförbud på vardagarna annars skulle man väl rullat fram vid det här laget!

Till en kaka behöver du:
 75g smält smör
1 dl mjölk eller vatten
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en rund bakform, gärna med löstagbar botten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker i en annan skål, och rör sedan ner i äggsmeten 
Blanda mjölken med det smälta smöret, och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på i  30-40 minuter, beroende på ugn.
Gör under tiden glasyren:
75g smör
1 dl socker
 1 äggula
2 tsk vaniljsocker
 kokos att dekorera kakan med

Smält smöret , ta kastrullen från plattan och rör ner socker, vnailjsocker och äggula. Vispa ihop till en kräm och bred över  sockerkakan.
 Avsluta med att strö över kokos.



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails