måndag 21 oktober 2013

VÅRT DAGLIGA BRÖD GIV OSS IDAG....


Finns det något godare än nybakat bröd, lite ljummet och en massa Bregott på ?!
Nä, tänkte väl det. 
Här nedan kommer ett recept ett otrligt gott och lättbakat långpannebröd som jag och småttingarna bakade i veckan som gick. Receptet hittade jag på Allt om mat:s sida. Som vanligt har jag gjort om receptet lite.

Lättbakat långpannebröd:

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
7 dl vetemjöl
5 dl fullkornsvetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarm, ca. 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör ut tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser, men spar lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
Klä en långpanna  ca. 30x40 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca.15-20 minuter. Låt brödet svalna på galler.




1 kommentar:

Postadress Torslanda sa...

Helt ärligt - nej! Mums!
Och jag som försöker äta low carb.
Sådana här recept är fantaiskt goda.

Ha en fin kväll.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails