tisdag 3 september 2013

FÖRSTA RECEPTET I "MATPROJEKTET: VÅR KOKBOK"


Den smarriga kycklinggrytan vi åt till middag i fredags, full med mustiga smaker som får en att vilja boka en resa till Indien, pronto! På favorittallrikarna från underbara  Mateus.
 Här nedan hittar ni receptet, låt er inte avskräckas av mängden ingredienser, less is inte alltid more!

4 kycklingfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 msk koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk mango chutney
2 1/2 dl yoghurt, av grekisk/turkisk typ

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Värm oljan i en gryta. Lägg i alla kryddor, lök och vitlök och fräs tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt kycklingbitarna och blanda med kryddblandningen. Tillsätt salt, peppar och mango chutney. Rör ner yoghurten, lite i taget.
Koka under lock på svag värme i 30-40 minuter.
Servera med kokt ris, gräddfil och grönsaker.



2 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Later jattegott! Ska ocksa prova detta recept!! Spannande att folja ditt projekt!
Kram!

Anonym sa...

Mums!!
/J

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails