måndag 10 juni 2013

Kungligt god trerätters middag i helgen




Prinsessbröllop, och allt, vi slog på stort och avnjöt en trerätters middag på vår soliga altan efter den direktsända vigseln...
Till förrätt blev det naggande små goda snittar med en smarrig räkröra, Denna röran gör sig säkerligen utmärkt som fyllning i en smörgåstårta, vilket jag tänkte testa till helgen.
Några  små snittar med skinka då lilla A inte tål vare sig ägg, fisk och skaldjur, vilket hela röran innehåller.

Detta behöver du för  ca. 8-10 snittar:

1 burk lyxräkor i lake
1 msk röd stenbitsrom
2-3 msk majonnäs
1-2 msk gräddfil
2 kokta skalade och hackade ägg
salt och svartpeppar

Dela räkorna i mindre bitar, tillsätt ägghack, stenbitsrom, majonnäs och gräddfil. Blanda ihop och smaka av med lite salt och svartpeppar. 
Rosta formbröd och stansa ut små rundlar, bred ett tunt lager smör och lägg på en rejäl klick av räkröran.
 Dekorera med gräslök.


Simple as that. En god bit grillad  bit ryggbiff som fått gottat sig i en marinad gjord på matolja, soja, röd balsamvinäger, vitlök, och grillkrydda. Tillsammans med potatisgratäng, två sorters Bearnaise samt sallad, blev detta en riktig kalasmiddag!


Till dessert blev det Ekströms chokladmousse, toppat med små minimarsmallows. Enkel och god avslutning på en underbar middag.

God kväll måndag!

Sista veckan i förskola och skolan innan sommarlovet för mina älsklingar.
 På torsdag äger skolavslutningen rum och stora A har fått välja en ny klänning, lillasyster fick en likadan på storasysters insisterande.
 Maken är på väg till Tyskland på jobbresa så nu är man gräsänka några dagar.
Nu är det dags för sängen, här!
Ha en fin tisdag, alla!

KRAM


Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails