måndag 13 maj 2013

Kalljästa frukostfrallor

Go ´Kväll på er!

Jag måste erkänna en sak. Att baka bröd inte är min starka sida. Men nu har jag äntligen vågat att prova ett recept som jag fick för längesedan av en i tjej i mammagänget jag hängde med när stora A var bebis.
 Vid en fika hemma hos henne fick vi smaka dessa fantastiska frallor, men det är först nu jag vågat att baka dessa själv.

Detta behövs för ca. 12 frallor:

1 paket jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
en liten skvätt sirap
1 tsk salt
rågflingor
Havregryn
Vetemjöl 

Börja med att med att röra jästen med vattnet. Tillsätt olivolja, sirap och salt. Rör ner havregryn, rågflingor och vetemjöl tills degen blir tillräckligt fast att forma bullar av.
Sätt bullarna på en bakpappersklädd plåt, täck över plåten och ställ in i kylen över natten.
Ta ut plåten på morgonen, samtidigt som du sätter på ugnen på 250 grader, så hinner de jäsa lite till.
Grädda i i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter beroende på ugn.




Dessa   frallor måste ni prova, kanske redan till helgen? supergoda  hursomhelst och omtyckta av samtliga i familjen.

2 kommentarer:

Bella sa...

Här är det en till som knappt bakat matbröd, sötsaker har det ju däremot blivit en del genom åren. Kanske är dags att börja och dina bröd lät jättegoda, sparar receptet!

Så kul att ni bokat semestertrippen och till Polen, är jättenyfiken på landet och jag ser framemot att få läsa om din och familjens upplevelse :)

Hoppas veckan börjat bra!

Kramar Bella

Nazima sa...

Ja, dessa är jättelätta att baka, och bara en sån sak som jag tycker är svårt med rätt temp på degvätskan ,här behöver man inte ens tänka på det, :-)

Det känns kannon att vi gjorde slag i saken och bokade Polen och barnen tycker det ska bli spännande att sova i en hytt på vägen dit.Utresan sker på kvällen/natten.
Kommer ha kameran med så jag kan fota och delge dig och ni andra om resan.

Kram på dig med!

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails