måndag 8 april 2013

Ugnsstekt kyckling med mangosås

God morgon!

Precis skickat iväg stortösen med skolbussen och de andra två och jag ska ta tag i denna måndag. Men allra först måste jag bara tipsa er om en otroligt god kycklingrätt som jag lagade till fredagsmiddagen. Receptet hittade jag i senaste numret av Coops medlemstidning Mersmak, och är något modifierat!
 Alla i familjen älskade det så nu ska även ni få receptet:


1 msk soja
2 msk matolja
1 msk kycklingkrydda
500g kycklingfileér

Mangosås:
3 dl creme´fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk mangochutney
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Blanda soja, olja och kycklingkrydda. Vänd runt kyckingen i marinaden och marinera i minst 1 timme gärna över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingfiléerna i en eldfast form och stek i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Blanda alla ingredienserna till mangosåsen i en kastrull och hetta upp. 
Servera kycklingen med såsen, kokt ris och grönsaker.
Superenkelt och supergott, som sagt!


Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails