måndag 22 april 2013

Fläskfilé med vitlökscantadousås och tagliatelle

God måndagsmorgon!

Passar på att lägga in receptet på den goda fläskfilépastan med vitlökscandousås vi åt till middag i fredag, om någon skulle vara intresserad.
Receptet är beräknat till ca. 4-6 portioner:

500-600 g fläskfilé
5-8 färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 burk cantadouost med vitlökssmak, funkar även med Cremé bonjour vitlöksost
1 burk cremé fraiche
3 dl grädde
soya
salt& peppar
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, bryn dem i en stekpanna. När de fått färg lägg över dem i en gryta. 
Skala & hacka lök & vitlök, ansa och skiva champinjonerna, fräs upp detta snabbt i stekpannan så att löken blir precis gyllengul. 
Flytta över detta till grytan och tillsätt cantadouosten. Låt den smälta ner och tillsätt soya och cremé fraiche. 
Låt puttra ihop några minuter, och tillsätt grädden.
Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen och servera till, och glöm inte en stor färgglad sallad och nyriven parmesan till och ett glas rött om man nu tycker om det.

Vill man så går det att byta ut fläskfilén mot kycklingfilé, har testat och det var ochså mumma!!!!


5 kommentarer:

Jemima sa...

Åh det måste jag testa! Mums!

Caroline sa...

Åh detta ska jag göra till middag nån av helgdagarna! Låter ju riktigt mumsigt! Kram Carro

Nazima sa...

Jemima och Carro: det tycker absolut ni ska prova! Väldigt snabbt och lättlagat men ändå helgfestligt!
Kram på er båda!

Karin sa...

Men så gott det lät, ska absolut testas!

Nazima sa...

Karin:det tycker jag absolut du ska göra!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails