torsdag 22 november 2012

Knäckig kladdkaka och snart helg (igen!)

Go'kväll!

Får man lov att fresta med ett smarrigt bakrecept så här på kvällskvisten? Hittade en så spännande variant på kladdkaka på Arlas hemsida som jag vart tvungen att testa; Knäckig kladdkaka .
Ja, ni hör ju hur smaskigt det låter. En smarrig kladdkaka med en knäckig topp.
Med den knäckiga smaken passar kakan perfekt att serveras nu till advent och alla trevliga glöggmingel.
Här kommer receptet:

Kladdkakan:
 50 g smör
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap

Knäcksmeten:
 100 g smör
 1 dl socker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
 1dl havregryn
1 dl vetemjöl
 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten. Smält smöret som ska användas till kladdkakesmeten . Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner övriga ingredienser till kladdkakesmeten. Häll smeten i formen.
 Smält smöret till knäcksmeten och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå kladdkakesmeten i kakformen. Grädda kakan i ca. 30 minuter i mitten av ugnen. 
Servera med en liten klick vispad grädde.

  Nu är det sen torsdagskväll och för mig och skrottarnas del innebär det att helgen börjat. 
Den här helgen bjuder på lite blandad kompott, alltifrån besök av klasskompis till A , till ett bröllop mellan en av mina äldsta , nära vänner och hennes goá P. 
Vigseln kommer att hållas i samma kyrka som mina föräldrar och min  moster gifte sig i samt både jag och vår lilla(numera stora) A är döpta  där.  
Jag önskar er  alla som kikar in här en riktigt trevlig helg!

P.S. Tusen tack för alla kommentarer kring mitt inlägg gällande konsumtion. Trodde nästan att jag skulle förlora en del av läsekretsen tack vare detta, men det visade ju sig att ni tyckte likadant!
 Min "bloggkollega" Mia håller ochså med. Kika gärna in här och läs på hennes blogg ochså! D.S

5 kommentarer:

Karin sa...

Såg det där receptet hos någon och det lät så himla gott så det måste jag testa. Kladdkaka+knäck, det kan väl inte bli fel?

Nazima sa...

Ja, det verkar poppa upp lite varstans detta recept. Klart du ska testa, det var görgott!!( på ren och skär göteborgska)

Mia sa...

Hej Goa Anna!! Tänkte vi skulle dra ihop en minibloggfika.. Du, Bella och jag och sen kanske det är några andra bloggerskor i närheten som vill hänga på.. Vad tror du? Två fröknar hade varit perfekt tycker jag :)

Kramar

Patrik sa...

Hej!

Jag kommer från ett företag som heter Actionstudios, och vi har gjort en julkalender oberoende av SVT. www.24dagar.se är vår adress.

Vi såg att du har barn i precis rätt ålder, och vår kalender kan förhoppningsvis roa både vuxna och barn, så att hela familjen kan titta :)

(Barn under sju år bör nog ha en vuxen med sig i vilket fall som helst, för ibland kan det nog bli lite läskigt för de minsta. Jag minns själv när jag var fem år och var livrädd för SVTs 'Jul i Kapernaum'.)

Så förhoppningsvis tycker du att 24 Dagar verkar intressant och vill visa den för dina barn, och kanske till och med sprida den vidare till dina läsare! :)

Ha det fint! :)

Bella sa...

Kladdkaka och knäck måste ju bara vara en lyckad kombo :)

En bloggfika på Två Fröknar tycker jag låter som en jättebra idé. Skulle lördagen den 8 december passa för Er?

Hoppas din dag varit bra!

Kramar Bella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails