torsdag 23 augusti 2012

Snabb och enkel middag

Visst vill man väl att maten ska gå rekordsnabbt att laga när man väl är hemma strax före 17 med två fritids- och förskoletrötta barn?!
 Häromkvällen improviserade jag fram en enkel gryta gjord på strimlad färsk skinka. 
Man kan slänga i lite vad man vill när det gäller grönsaker och så, men detta hade jag i min:

 400g Strimlad färsk skinka
1 gul lök
en näve färska champinjoner
3 dl grädde av valfri fetthalt
2 dl cremé fraiche av valfri fetthalt
soja
salt och peppar
smör och rapsolja att steka i

Skala och hacka löken. Fräs den i en gryta och låt den knappt ta färg. Häll köttet och fräs lite till. Salta och peppra. Häll på sojan och låt koka ihop i några minuter. Under tiden ansar och skivar du champinjonerna. Lägg dessa i grytan och tillsätt cremé fraiche och grädde. 
Låt grytan puttra ihop på svag värme i några minuter. 
Servera  med kokt ris och gärna någon sallad!. Vi var dock för lata för att blanda till en sallad, får bli bättring på den fronten!


2 kommentarer:

Bella sa...

TACK för det enkla receptet och det både låter och ser gott ut :)

Hoppas du haft en bra dag!

Kramar Bella

Nazima sa...

Varsågod!!! Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails