tisdag 28 augusti 2012

Höst, lediga fredagar och björnbär!

Här vare fullt ös. Såpass mycket att bloggen fått stå tillbaka lite. Men,nu  äntligen  finns lite tid. 
Hösten med alla måsten har gjort sitt intrång i var och varannan människas vardag nu. Egentligen inte mig emot, få jag gillar rutiner, planera och ha framförhållning. 
Något som jag är extra nöjd med är de där lediga fredagarna med barnen, vilket betyder lååång helg för större delen av familjen. 
I fredags hade vi en sån där riktigt skön slappa- dag utan några större måste och gjorde det som föll oss in. Vädret var ju härligt så mycket utelek blev det och sedan "upptäckte" vi hur mycket björnbär vi hade på björnbärsbuskarna så vi lyckade plocka en liter. Två påsar hamnade i frysen i väntan på att hamna i en kaka eller liknande och några björnbär frös jag in i isfacken så man kan få björnbärsisbitar i saften, vattenkaraffen, drinken etc.... Vad brukar ni göra med era plockade björnbär? Tipsa mig!


 

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Vi brukar äta dem som de är eller göra en enkel sylt, koka lite med socker och äta direkt, till pannkakor. Härligt med fortsättning pålediga fredagar. Hos oss är det slut på det. Två terminer hade vi. Nu blir det lite kortare dagar istället

Nazima sa...

Tack för tipset, det får det bli nästa gång det vankas pannkaksfrukost här :-)
Ja, det känns underbart med långhelger,kortare arbetsdagar är inte dumt det heller. I min"bransch" är det dock svårt att få till det då vi går på strikta scheman.
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails