torsdag 12 juli 2012

Smarriga havrerutor med russin och choklad


Go'kväll i stugorna!
 
Gissar att flera av er gått på semester eller är i startgroparna  till att inleda den, right?
Förra veckan var rena rama nedvarvningsveckan, för nu har jag kommit in den riktiga semesterlunken.Bara tar dagen som den kommer och myser med mina småskrottar, för ja, mannen har ju inte riktigt semester ännu.En ynka arbetsdag kvar för honom, dock.
Eftersom vädret som bekant inte kan räknas som sommarvärme riktigt så får man sysselsätta sig med annat kul än strandhäng. Baka till exempel. Idag provade jag och barnen en, för oss ,ny kaksort; Havrerutor med russin och choklad. Väldigt bra att baka med med barn och livsfarligt goda!
 Bra kombo eller hur?!
Här kommer receptet:
 
200g smör (egentligen räcker nog 100-150 g tror jag)
2 dl ljust muscovadosocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 dl russin
100g hackad choklad, gärna mörk!
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en långpanna 20x30 cm.
Vispa socker och smör mjukt och smidigt. Blanda i alla ingredienser  och tryck ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.

2 kommentarer:

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Åh tack för receptet! Har muscovadosocker men det används liksom bara till chokladmoussen så det var bra att du kom med detta!

Här är det dags för mannen att jobba 1 vecka nu sen är det ytterligare 4 veckors ledighet!

Kram

Nazima sa...

Varsågod!
SKönt att han har 4 veckor att njuta av efter jobbveckan!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails