tisdag 10 juli 2012

Semester och Tortano

God morgon!

Vad härligt det är med semester! Underbart att kunna äta mysiga långfrukostar med skrottarna och därmed inte behöva rycka upp dem ur sängarna för att åka till förskolan/jobb.
 Lite senare idag blir det simskola för bägge två. Får hoppas att det inte är alltför kallt i vattnet!
 Inte helt optimalt med sommarsimskola i alla lägen speciellt inte när man bor i Sverige. 
Innan jag hastar vidare med packning av badkläder, lunchmat m.m tänkte jag ge receptet på Tortano. Det där goda italienska bjudbrödet vi bjöd på bl.a på makens födelsedag i helgen. 
Receptet kommer från min bakbibel A piece of cake:

15g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2 1/2 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special

Fyllning:
200g mozzarellaost
200g prosciutto
1 näve kärnfria oliver
1 kruka färsk basilika

 Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten,olivolja, honung och flingsalt. Rör ner durumvetemjöl och vanligt vetemjöl så att degen går ihop och blir elastisk. 
Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
Tryck ut degen i en rektangel ca. 1 cm tjock, kavla inte för då försvinner luften ur degen.
Skiva mozzarellaosten och varva den över degen tillsammans med prosciutto, oliver och basilikablad. Pensla yttersta kanten av degen med vatten och rulla ihop till en rulle och sedan forma till en krans. Lägg kransen på en bakpappersklädd ugnsplåt och mjöla brödet inna de ska jäsa i ca. 30 minuter.
Ställ in plåten  i mitten av ugnen på 200 graders värme. Låt grädda i 20-25 minuter och låt det sedan svalna på ett brödgaller.


 Detta måste ni testa! Sååå gott!!!

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Ser otroligt gott ut :)

Nazima sa...

Detta måste du testa! så mumsigt och perfekt att bjuda på när man har gäster!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails