lördag 21 juli 2012

Danmark Tur och Retur

Go'kväll på er!

Nu, äntligen lite bloggtid. Lovade ju er lite bilder från vår lilla Danmarkstripp som förövrigt var görmysig trots det stundvis ganska kassa vädret, om jag ska vara ärlig. 
Åkte med Stena express dit och det kan verkligen rekommenderas då det går snabbare och man därmed får extra tid i Danmark. Tror att resan tog ca 2 timmar med Stena Line express och vi åkte med 7:15-färjan så vi var vid Fredrikshavn strax efter 9  och därmed nästan en extra dag. 
Vi spenderade dagen på Nordsöen Oceanium. Kan å det varmaste rekommenderas! Universeum släng dig i väggen! Här pratar vi om jätteakvarium med massor av spännande fiskar lever utanför Danmarks kuster. Lägg därtill massor av spännande uppbyggda miljöer av hur det kan se ut på ett fartyg m.m

 Lille K spanar in den jättelika klumpfisken som nästan är större än honom själv!
 Glasspaus innan sälakvariet!
Mycket spännande att kika på tyckte A

Mums med hemgjorda danska smörrebröd i stugan senare på kvällen...

 Dagen därpå bjöd inte på vare sig något vidare badväder eller strandhäng, trots att vi hade en fantastisk långgrund sandstrand precis nedanför stugan.
Däremot sken solen så ett besök på Fårups sommarland nedanför Lökken blev det istället. Inte fy skam det heller. 
Hela sommaren hade alla barn vars föräldrar bokat resa och boende med Stena Line fri entre'till många trevliga sommarland, djurparker m.m, däribland Fårup. Så när jag och mannen betalat inträde så var ALLA attraktioner, inklusive vattenlandet gratis. Inget hattande med åkband eller åkbiljetter, bara ställa sig i kö för att få åka, härligt!

 Spännande värre för vår lille K att åka flygplan med pappa!
 En av de två männen i mitt liv! :-)
 Jag var givetvis tvungen att prova Fårups motsvarighet till Lisebergs slänggungan. Mitt omdöme var att sitsarna på gungorna var lite halkiga att sitta på eftersom de inte är räfflande/mönstrade som Lisebergs motsvarighet....

Sista dagen blev den en liten bilsightseeing i Aalborg innan vi styrde kosan upp mot Fredrikshavn och Stena-båten. Hann med en god lunch på restaurang Empire, (kan verkligen rekommenderas speciellt om man har barnen med sig!) samt lite flanerande och impulsshopping. Det var stor-rea på VILAS alla jeansshorts i en butik och det kunde jag inte missa! Älskar VILAS kläder!


 Älsklingarna väntar på maten
 Bloggerskan herself
 Jag   beställde entrecte med pommes och Bearnaise, ett säkert kort och riktigt smarrigt var det ochså!

Nu hoppas jag inte att jag tråkat ut er totalt med detta låååånga inlägg, men så kan det bli när man vill ha med flera bilder och text!
Nu:  läggdags!

2 kommentarer:

Bella sa...

Åååh, vilken trevlig tripp till grannlandet det låter som ni haft :) Kul att du delar med dig av de fina bilderna från resan!

Hoppas du får en fortsatt bra semester!

Kramar Bella

Nazima sa...

Ja, det var kanonlyckat trots att vädret inte var badvänligt, men mycket anant kul att se och göra! Jag hoppas du och sambon ochså har en skön semester!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails