tisdag 28 februari 2012

På begäran.....

Hade ju  trevligt middagsbesök av makens kusin/goá vän och hennes lika goá familj i helgen och till dessert serverade jag chokladkaka med kokostosca. Denna kaka gick hem big time hos allihop och på lilla E:s  "begäran" kommer här receptet:

Chokladkaka med kokostosca

Chokladkakebotten:
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao 
100g  smör
1 krm salt

Täcket:
 100g kokos
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
40 g smör

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en springform (alltså en bakform med löstagbar botten) med bakplåts papper. Smält smöret ocj ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop övriga ingredienser till chokladkakebotten i en separat skål. Blanda ner detta i äggsmeten varvat med det smälta smöret.
 Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter beroende på ugn.
Gör under tiden täcket; blanda alla ingredienserna till täcket i en kastrull och låt detta koka ihop udner omrörning i ett par minuter. 
Bred smeten försiktigt på kakan och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Låt den kallna i kylen då blir den sådär segkladdig och god!
Servera kakan gärna med en liten klick vispad grädde!
 


1 kommentar:

Jenny sa...

Mums ska provas!! Tänkte höra om du är ledig ngn dag i v? Isf så tänkte jag bjuda ner dig och barnen och göra en kombo med jennie och barn också? Skulle du vilja det? Vi flyttar till huset i helgen, så om ngr veckor när vi kommit någorlunda till rätta? Jag är ledig fred men det går alltid att lösa att jag jobbat ngn fred och är ledig ngn annan dag isf.vore så kul att ses!!missade ju middagen sist också. Kramar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails