söndag 11 september 2011

Mjölkchokladkladdkaka

Så här dagen efter ett bröllop är man lite småseg trots, barnfri natt vilket betydde sovmorgon! Ikväll fick vi lite mysigt besök av svåger/broder I  så jag svängde ihop en mjölkchokladdkaka. Receptet hittade jag i ett gammalt nummer av ICA:s medlemstidning buffe'.  Enligt originalreceptet så ska det vara nra torkade tranbär i smeten, men det uteslut jag eftersom det inte fanns hemma.

Detta behövs för en kaka:
150 g mjölkchoklad
150 smör eller margarin
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform och sätt fast med ringen på formen. Smöra och bröa lite ovanpå.
Smält smöret, ställ åt sidan. Finhacka chokladen och rör ner i smöret till en slät smet. Tillsätt sockret och äggen och till sist mjölet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter, beroende på ugn.
Låt kakan svalna i minst 2 timmar innan den serveras, gärna med ne klick lättvispad grädde.
Väldigt smarrig och härligt barnvänlig i smaken!
Testa!

Nu är det läggdags som gäller för min del.
Go'natt, alla!!!!

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails