onsdag 6 april 2011

Hej Onsdag och ett smarrigt middagstips!

Kikar in för att tipsa er om en sååå smarrig fiskrätt jag lagade till middag idag; 
Citron och Basilikafisk.
Receptet är hämtat ur denna:


Måste även passa på att slå ett slag för denna, helt otroliga receptskatt. Massor av enkla och snabba vardagsfavoriter.
Men, nu ska ni hursomhelst få receptet:

600g tinad vit fiskfilé, (ta gärna torsk, det gjorde jag och det var supergott!)
1 tsk salt
3 vitlöksklyftor
1/2dl hackad, färsk basilika
3 dl Kelda Mild citronsås
1 dl riven ost.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnfast form. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, lägg i formen och salta. Skala och skiva vitlöken, strö över vitlök och basilika över fisken . Häll över såsen och strö till sist över riven ost. In i ugnen  i ca. 20 minuter beroende på ugn. Servera med kokt potatis ( som vi gjorde) eller ris om man hellre vill ha det.

Så himla gott, smidigt och lättlagat. Barnen och jag fullkomligt älskade detta, barnen gillade såsen allra mest. Maken var inte lika övertygad, även om det fick "godkänt". Detta kommer jag garanterat att laga fler gånger!
Egentligen är jag inte överförtjust i såser i tetrapack från kyldisken, men den här citronsåsen gjorde succé och smakade inte det minsta "konstgjort".

Eftersom morogndagens planer blev lite omkullkastade så blir det visst jag som hämtar kidsen på förskolan efter jobbet imorgon och därmed ligger det på min "lott" att fixa middagen, så nu klurar jag för fullt på vad vi ska äta imorgon, är så himla sugen på pasta, så någon god pastasås får det nog bli.
Imorgon är det dessutom bara en dag kvar till HELG för min och barnens del. Våra helger inkluderar ju även  FREDAGAR.
Tills dess, ha en skön torsdag!
KRAM









1 kommentar:

Marias Collage sa...

Det låter gott! Har samma bok men inte testat denna ännu. Jag gjorde en lyckad variant i måndags, torskfilé i form, med örtfärskost som blandades med mjölk, purjolök, peppar och örtkrydda samt timjan, hälldes över, och lite skivad tomat i formen, samt riven ost och gratinerade i ugn. Åts ihop med ris och sallad och var ännu godare dagen efter enligt sambon. Enkelt & gott! Ha en bra helg, kram.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails