fredag 18 februari 2011

Freeeeedag!


Fredag kväll. Ett barn lagt och det andra sitter i skrivandets stund och äter popcorn i soffan och kikar på Lotta på Bråkmakargatan. Hela familjen är mätta och nöjda efter middagen som ikväll bestod av 70-talsklassikerna Flygande Jakob med ris. Vi har dock förändrat lite i vår version och skippat jordnötterna då maken får känningar av dem. Har sett att många använder casewnötter istället, men med en lite småkräsen son i familjen så har vi valt att utesluta det ochså.
Hursomhelst här kommer vår variant på Flygande Jakob!

400 g kycklingfiléer
1 paket (140g) bacon
1 stor banan
ca. 4 dl matlagningsgrädde
2 dl chilisås
Smör& rapsolja att steka i
italiensk salladskrydda, salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna  i mindre bitar och stek dem, krydda med salt och vitpeppar. Klipp ner bacon och låt dem steka med.
 Smörj en eldfast form och lägg över kyckling och bacon. Vispa ihop grädde chilisås och italiensk salladskrydda. Häll såsen över kyckling och bacon. Skiva bananerna i tunna slantar och lägg överst. In i ugnen i ca. 15 minuter.  Servera med ris och gärna en god sallad till.
Smaskens!
TGIF på er alla!!!

Inga kommentarer:

Gadgeten innehöll ett fel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails