lördag 15 januari 2011

Silvia-kaka alias "Gula Kakan"....

.....Kärt barn har många namn. I min mammagrupp kallade vi denna underbara kakan för det sistnämnda. Underbar är precis vad den är, en saftig sockerkaka täckt med den gulaste, ljuvligaste glasyr man kan tänka sig.
Inget för bantaren dock, men va´sjutton, lite gott då och då har väl ingen dött av *ler*.
Igår hade  stora A önskemål att få baka alldeles "själv" och då valde hon just "Gula kakan". Det enda hennes mor bistod med var att sätta på ugnen, sätta in och ta ut kakan. Resten fixade hon själv med bravur, även om jag dock stod bredvid.
Vi gjorde halv sats  och bakade i en rund form med löstagbar botten.
Detta behövs:

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 dl vatten

Glasyr:
1,5 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
100g smör
kokos

Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en rund kakform med löstakbar botten med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt vattnet och mjöl/bakpulverblandningen i äggsmeten och rör tills smeten är slät. Häll sedan smeten i kakformen och grädda i mitten av ugnen i ca. 25-30 minuter beroende på ugnstyp.

Smält smöret till glasyren och blanda i resterande ingredienser, låt sjuda på svag värme i max 2 minuter. Bred glasyren över kakan och strö över kokos.





Lilla bagerskan som likt sin mor älskar att baka.

Hoppas ni alla har en härlig helg, här grejas det och småfixas med diverse småprojekt. Dessa tar aldrig slut när man bor i hus. Bland annat har mina fina vårgardiner som jag beställde på Jotex kommit och väntar på att få hängas upp. Resultatet ska ni få se framöver.

3 kommentarer:

Mia sa...

Jag säger bara MUMS!!!!!!

Ha en go lördagkväll...
Hoppas din syster snart är hemma igen..

Kram ♥

Nazima sa...

Ja, den är verkligen mumsig, får nog baka den när det blir att jag har pomp de lux-party, så du får provsmaka, om du inte hinner baka den före, förstås!
Kramar!

Jenny sa...

Hej!
Vad roligt att du hittat min blogg! Jag surfade in på din och den är minst lika fin!!! De snygga jeansen har jag köpt på Gina Tricot för 499 kr, skynda fynda!!!
KRAM!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails