onsdag 9 juni 2010

Indisk kyckling till middag

Jag måste bara erkänna en sak....Att jag faktiskt diggar Santa Marias "fusk"-kryddmixer. Superenkelt och praktiskt att ha på lut hemma i skafferiet när man står i valet och kvalet över vad man ska äta till middag.
Häromdagen testade vi denna; Kerala Curry, resultatet blev en härligt väldoftande och välsmakande Indisk kycklingrätt med massa smak av curry, lime och kokos, som vi gärna äter fler gånger!
Även hos vår stora tös föll denna rätt i smaken. Förvisso hör hon inte till de mest kräsna i matsammanhang, men ibland kan hon tycka en del mat jag lagar är stark. Själv älskar jag när maten smakar rejält. Därför är det nog föga förvånande att jag är väldigt förtjust i Thai- och Indisk mat.
Himlans enkelt var det ochså. Bara att stek grovt tärnade kycklingfiléer och sedan tillsätta kryddmixen och därefter späda med kokosmjölk. Låt puttra i några minuter och servera sedan med ris, gärna basmatiris.
Nästa gång ska jag ha i lite färska champinjoner och röd paprika, då det kändes en aningens tunnt utan något "grönt" i grytan.
Har Ni testat några andra av dessa mixer från Santa Maria, isåfall vilken är Er favorit?
3 kommentarer:

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Va kul, denna åt vi i helgen:-)

Ann-Sofie sa...

Vi kör ofta Chicken PANENG = barnens favorit. Denna är också busenkel - i med mixen och sen lite kokosmjölk. Späder gärna med lite matlagningsgrädde då vår fröken ibland kan tycka den är i starkaste laget. Till denna gryta äter vi gärna nudlar och varför inte lite wokgrönsaker. Spana efter en lila förpackning.

Nazima sa...

Annelie- Lustigt, det var just u söndags det stod på bordet hemma hos oss!

Ann-Sofie- Roligt att du hittat hit, och tack för tipset som definitivt testas, låter görsmarrigt, helt i min smak!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails