lördag 22 maj 2010

Härlig lördag och lite nytt till huset

Lugnet har lagt sig över huset, barnen sover, mannen har "kvalitetstid" med yngste lillebrorsan, det är lördagskväll och jag passar på att uppdatera bloggen lite.
Har varit en helt underbar lördag både vädermässigt och rent allmänt.
Efter en mysig lördagsfrukost delade familjen upp sig så mannen och dottern åkte över till svärföräldrarna för att få lite hjälp av svärfar med bilen. Jag och lilleman packade in oss i andra bilen och styrde kosan mot Kullens handelsträdgård i Stenungsund där vi fick införskaffat både blomjord och lite trevliga växter att ha på altanen.
Väl hemma fick planterat ut de blommor och kryddväxter vi sått inomhus samt jag gjorde ett litet blomsterarrangemang att ha på yttertrappen. Tycker det ser så trevligt ut med lite växter/blomster där. Har tyvärr ingen bild att visa er ännu, men det kommer!
Sedan grillade vi ute på altanen när mannens lillebror kommit.
Det blev helgrillad fläskfile´med en potatissallad vars recept är hämtat ur Per Morbergs första kokbok. Väldigt gott även om potatissalladen blev en aningens stark, pga. senapen.
Ja, just det...igår fick jag äntligen tummen ur och beställt en hissgardin till köket.
Efter att ha bott i huset i snart två år så har vi äntligen bestämt oss för att hissgardin nog är det ultimata i köksfönstret då det ligger i söderläge, så det fick det bli! Det blev denna som kan ses nedan, fast i en beige nyans.
Passade även på att beställa en tvåpack löpare ochså, i den färg som de ses i. De kommer nog göra sig fina under flera middagsbjudningar.....
Vad har ni andra hittat på denna soliga och varma lördag?


2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Gillar också hissgardiner. 5 stycken inhandlade, ska bara komma upp också.

Nazima sa...

Ja, det är himlans snyggt och praktiskt!
Vad blev det för färger/mönster?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails