söndag 2 maj 2010

Grillat hela helgen lång och Daimkladdkaka till dessert

Nu är snart Valborgshelgen över och det är vardag igen.
För egen del har helgen bjudit på grillning i dagarna tre. Först på självaste Valborgsmässoafton över öppen eld hos grannarna i ett stilla vårregn, se mer om det här!
På lördagen var goda vännerna Iseteg här på grillmiddag och idag vart vi bortbjudna på lunch hos fina kusin C och hennes familj och där blev det också grillat.
Man kan nästan tro att vi är lite trötta på grillat nu, men jag kan villigt erkänna jag gärna grillar till helgen igen om vädret tillåter, för det är såååå gott :-)
Nog om vår "grill"-helg.
Idag tänkte jag tips Er om en supersmarrig kladdkaka med Daim, som gick hem stort hos mannen och gårdagens middagsgäster.
Receptet kommer från Linnea som driver den mycket framgångsrika och trevliga mat -och bloggen Linneas skafferi.
Ugnstemperaturen i originalreceptet som är 175 grader tyckte jag var lite väl hög, eftersom kakan blev väldigt torr vid första provbakningen, därför har jag ändrat till 150 grader och kakan blev så där härligt seg och kladdig som kladdkakor och brownies ska vara!
Detta behövs för en kaka ( i långpanna) och det blir ca. 20 bitar:
4 ägg
4 dl socker
175g smör eller margarin
5 msk kakao
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
200g Daim
Sätt ugnen på 150 grader.
Klä en ugnsform 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och höll i detta växevis med det smälta smöret. Rör försiktigt ihop det hela till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ca. 20-25 minuter beroende på ugnstyp.
Hacka Daimen och stör över den varma kakan. Servera med ne klick vispgrädde eller ännu hellre lite vaniljglass!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails