onsdag 7 oktober 2009

Filmmys i gårdagskvällens regrusk


Eftersom mannen var på jobbuppdrag i Tyskland passade jag på att hyra en riktigt "tjejig"film, för en gångs skull. Valet föll på "Dumpa honom" vars manusförfattare är desamma som skrev manuset till "Sex and the city". Hade inte så jättehöga förväntningar, men visst var det en riktigt mysig film att kika på i sällskap av en skål popcorn och en stor mugg the´, när höststormarna & regnet piskade mot fönsterrutorna.
Apropå film så har vi "snöat" in på en annan filmserie här hemma.
Minns ni filmerna om göteborgspolisen Johan Falk?, Noll tollerans, Livvakterna och Den tredje vågen var de första filmerna och spelades in i början 2000-talet.
Nu har det kommit ytterligare 4 filmer och i November släpps de två sista på dvd.
Johan Falk- Gruppen för särskilda insatser, gick upp på biograferna, men de övriga och kommer enbart släppas på dvd, och kommer säkerligen visas på TV4 ochså.
Vi såg ovannämnda film samt film nr.2 Vapenbröder i helgen och blev mycket glatt överraskade. Visserligen fick GSI mycket bra betyg i pressen, men inte tvåan och den tyckte vi var en riktig "nagelbitare" den med.
Annars är både jag och mannen stora fan av både Wallander och Beck, men det här är något alldeles extra. Handlingarna känns ännu mer autentiska och vad jag förstått så bygger de på verkliga händelser.
Idag släpptes del 3 och 4 och jag lyckades införskaffa två exemplar som ska ses till helgen.
Vad tycker ni om för filmer och vad tycker ni om svenska polisfilmer?1 kommentar:

Jenny sa...

Jag är också ett fan av svenska polisserier! är riktigt inbiten beckfantast faktiskt! har säkert sett alla avsnitt mer än en gång :-) och de är ju ganska många :P
wallander därimot är jag inte tiktigt lika förtjust i. Gillar beck och gunvalds rapphet och deras dialoger är ofta behållningen. Grannen till Beck är ju också en lustigkurre. Lite kul när man inte vet för mkt om varje karaktär. Gunvalds lgh fick man väl inte se förrän ngn sv de sista filmerna.
Mysigt med film!! vi ser aldeles för lite film hos oss... måste blir bättre. Men sen går våra smaker lite skillda håll också ;-P
kramen på er

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails